Coreea de Sud va avea o unitate militară specializată în drone

Armata din Coreea de Sud va avea o unitate specializată în drone ca urmare a incidentului de luni provocat de Coreea de Nord.

235 afișări
Imaginea articolului Coreea de Sud va avea o unitate militară specializată în drone

Coreea de Sud va avea o unitate militară specializată în drone

Preşedintele sud-coreean Yoon Suk-yeol a declarat marţi că va urgenta procedurile privind crearea unei unităţi militare specializate în drone. Anunţul a fost făcut la o zi după un grav incident de securitate.

Cinci drone nord-coreene au trecut luni în Coreea de Sud, determinând Seulul să trimită avioane de vânătoare şi elicoptere de atac şi să încerce să le doboare. Militarii au tras aproximativ 100 de gloanţe dintr-un elicopter echipat cu o mitralieră, dar nu au reuşit să doboare niciuna dintre dronele care au zburat deasupra mai multor oraşe sud-coreene, inclusiv capitala Seul, timp de aproximativ cinci ore.

Incidentul a reaprins discuţiile legate de apărarea aeriană a Coreei de Sud, într-un moment în care ţara se confruntă cu ameninţările militare din Nord.

„Incidentul a arătat o lipsă substanţială a pregătirii şi antrenamentului militarilor noştri din ultimii ani şi a confirmat în mod clar necesitatea unei pregătiri şi antrenamente mai intense", a declarat Yoon în cadrul unei reuniuni a cabinetului.

Yoon a pus lipsa de pregătire pe seama politicii „periculoase" a predecesorului său în privinţa Coreei de Nord, care s-a bazat pe „bunele intenţii" ale vecinului şi pe un pact militar intercoreean din 2018 care interzicea activităţile ostile în zonele de frontieră.

„Am planificat să înfiinţăm o unitate de drone pentru a monitoriza şi recunoaşte principalele instalaţii militare nord-coreene şi acum vom accelera planul cât mai mult posibil", a adăugat preşedintele.

Armata a oferit scuze pentru că nu a reuşit să doboare dronele, despre care a spus că erau prea mici pentru a fi interceptate cu uşurinţă.

De asemenea, reprezentanţii armatei au anunţat că vor investi în echipamente şi tehnologie de bruiaj şi radar şi vor intensifica exerciţiile de apărare aeriană.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici