Coreea de Sud, vizată de un al treilea val de atacuri cibernetice

Coreea de Sud se confruntă cu un al treilea val de atacuri cibernetice, ce constă în încercări coordonate de a paraliza site-ul uneia dintre cele mai puternice bănci, cel al unui cotidian de mare tiraj şi al unei agenţii de spionaj, relatează BBC News Online.

18 afișări
Imaginea articolului Coreea de Sud, vizată de un al treilea val de atacuri cibernetice

Coreea de Sud, vizată de un al treilea val de atacuri cibernetice (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Atacurile sunt atribuite Coreei de Nord. Coreea de Sud şi Statele Unite au raportat la începutul săptămânii atacuri similare, fiind vizate Casa Albă şi Pentagonul.

Guvernul de la Seul şi furnizorii naţionali de Internet încearcă în continuare să repingă aceste atacuri care par să vizeze mai multe instituţii strategice.

Mii de computere sunt infectate cu viruşi şi informaţiile sunt direcţionate către un site, provocând blocarea acestuia şi ceea ce se cheamă "refuzul serviciilor" din cauza traficului foarte intens.

Un al treilea val de atacuri este în plină desfăşurare, încetinind funcţionalitatea şi paralizând operaţiunile pe internet ale unor instituţii puternice printre care o bancă, un cotidian naţional şi agenţia de spionaj a Coreei de Sud, motiv pentru care atacul este atribuit Coreei de Nord sau aliaţilor acesteia, fără a există însă dovezi în acest sens.

Deşi aceste atacuri provoacă neplăceri acestor instituţii şi clienţilor lor, ele afectează numai site-urile lor publice şi nu prezintă un pericol pentru securitatea sistemelor lor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici