Coreenii despărţiţi de război s-au putut revedea pentru prima oară din februarie 2014 până acum

Peste 400 de sud-coreeni au traversat frontiera militarizată a Coreei de Nord pentru a se întâlni cu rudele lor de care s-au despărţit în urma războiului în urmă cu mai mult de şaizeci de ani, relatează agenţia de presă Reuters în pagina electronică.

314 afișări
Imaginea articolului Coreenii despărţiţi de război s-au putut revedea pentru prima oară din februarie 2014 până acum

Coreenii despărţiţi de război s-au putut revedea pentru prima oară din februarie 2014 până acum

Cele două Corei, care se află tehnic în stare de război de la armistiţiul semnat în localitatea de frontieră Panmunjom în anul 1953, au negociat aceste reuniuni familiale, primele după februarie 2014.

Familiile separate de la război nu au niciun mijloc de comunicare şi nu ştiu deseori dacă apropiaţii lor sunt încă în viaţă.

Era prevăzut ca, în primele reuniuni de marţi, 96 de nord-coreeni şi familiile lor să întâlnescă aproximativ 390 de sud-coreeni. Aceştia din urmă, persoane în vârstă care se deplasează deseori în scaun cu rotile, au ajuns luni la Sokcho, un oraş din apropierea frontierei pe coasta de est, unde au trecut un examen medical înainte de a se îmbarca marţi dimineaţa la bordul autocarelor pentru a traversa frontiera.

Întâlnirile au loc într-o sală de festivă din staţiunea montană Kumgangsan, sub ochiul responsabililor şi presei nord-coreene. Doar două ore de discuţii private vor fi autorizate pe durata acestor vizite, care se prelungesc până joi.

Cetăţenii sud-coreeni au primit luni seara instrucţiuni să evite numeroase subiecte, cum ar fi politica sau condiţiile de viaţă cotidiene.

Într-o broşură le este sugerat să îşi pregătescă întrebările în avans, pentru că timpul este limitat şi ei pot fi copleşiţi de emoţie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici