Coroana care a căzut peste Viktor Ianukovici a fost vândută cu 4.300 de euro - VIDEO

Coroana care a căzut peste preşedintele ucrainean, Viktor Ianukovici, în timpul unei ceremonii la care acesta a participat alături de omologul său rus Dmitri Medvedev, a fost vândută la o licitaţie pentru suma de 42.000 de grivne (4.300 de euro), relatează Interfax Ucraina, citată de Kyiv Post.

27 afișări
Imaginea articolului Coroana care a căzut peste Viktor Ianukovici a fost vândută cu 4.300 de euro - VIDEO

Coroana care a căzut peste Viktor Ianukovici a fost vândută cu 4.300 de euro

Potrivit organizaţiei naţionaliste Braţtvo (Frăţia), licitaţia a pornit de la preţul de 8.000 de grivne (820 de euro).

Coroana a fost cumpărată de un tânăr cu pseudonimul Nikolay Pavl.

"Banii obţinuţi din vânzare vor fi folosiţi în favoarea deţinuţilor politici Oleksi Makarov şi Vitali Krasnoschok, arestaţi în martie la Odesa, a precizat organizaţia.

Adjunctul şefului administraţiei prezidenţiale ucrainene, Hanna Herman, a condamnat iniţiativa de vânzare a coroanei de flori, afirmând că este vorba de un act de vandalism. Organizaţia Braţtvo a refuzat să spună cum a obţinut coroana depusă de preşedinte la Monumentul Soldatului Necunoscut.

Coroana respectivă a căzut peste preşedintele ucrainean la 17 mai, când liderul de la Kiev împreună cu omologul său rus, Dmitri Medvedev, au depus flori la Monumentul Soldatului Necunoscut. În timpul ceremoniei era vânt puternic şi ploua. Coroana pe care a depus-o Ianucovici a fost împinsă de vânt peste liderul ucrainean.

Video stirileprotv.ro

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici