Coronavirus în lume, 9 mai, LIVE UPDATE. Peste 4 milioane de oameni sunt infectaţi, iar mai mult de 276.000 de persoane au murit

  • Numărul de infecţii cu coronavirus a depăşit pragul de 4 milioane, la nivel global
  • Liniile aeriene din Marea Britanie trebuie să se asigure că oricine ajunge în Regat va merge să stea 14 zile în carantină
  • Economia americană a pierdut 20 de milioane de locuri de muncă în aprilie. Rata şomajului a atins un nivel record
3350 afișări
Imaginea articolului Coronavirus în lume, 9 mai, LIVE UPDATE. Peste 4 milioane de oameni sunt infectaţi, iar mai mult de 276.000 de persoane au murit

Sursă foto: Profimedia

Coreea de Sud s-ar putea confrunta cu al doilea val de coronavirus. Cluburile au fost închise 

Toate barurile din Seul s-au închis pe termen nedeterminat din cauza înmulţirii cazurilor de coronavirus în cluburile din capitala sud-coreeană.

Park Won-soon, primarul Seului, a făcut sâmbătă o scurtă declaraţie de presă în care a anunţat că toate cluburile şi barurile trebuie să se închidă imediat.
Această decizie a venit după ce numărul cazurilor de infecţii a crescut în Itaewon, o zonă a oraşului cunoscută pentru cluburi şi viaţa de noapte.

Liniile aeriene din Marea Britanie trebuie să se asigure că oricine ajunge în Regat va merge să stea 14 zile în carantină

Liniile aeriene din Marea Britanie au fost informate de guvern că toţi cei care ajung în Regatul Unit, cu excepţia celor din Irlanda, vor trebui să stea 14 zile în carantină, ca măsură de combatere a epidemiei de coronavirus, scrie BBC.

Această restricţie nouă ar putea începe să aibă efect de la sfârşitul lunii.

Reprezentaţii din industria aeriană britanică spun că a fi nevoie de un „plan credibil”, care ar trebui revizuit săptămânal pentru implementarea acestei măsuri.

Acest lucru înseamnă că oricine ajunge în Marea Britanie va trebui să indice, la graniţă, adresa unde va locui.

Tesla a fost anunţată că trebuie să menţină fabrica principala din SUA închisă

CEO-ul Tesla, Elon Musk, le-a spus unui număr restrâns de angajaţi să reia producţia la fabrica Fremont, de lângă San Francisco, California, potrivit BBC.

Autorităţile au avertizat că acest lucru poat duce la creştere a cazurilor de coronavirus.

Aproape 9.500 de cazuri au fost raportate în San Francisco şi 342 de persoane au murit din cauza COVID-19.

Aproape toate activităţile firmei cu peste 10.000 de aganjaţi au fost suspendate începând cu 23 martie.

CDC: SUA înregistrează 1.248.040 de cazuri de coronavirus şi 75.477 de decese

Centrele americane pentru controlul şi prevenirea bolilor (CDC) din SUA au raportat vineri 1.248.040 de cazuri noi de coronavirus, o creştere de 28.974 cazuri faţă de numărul anterior şi numărul de decese a crescut cu 2.180, ajungând la 75.477, potrivit Reuters.

Germania: Numărul de cazuri de coronavirus a depăşit 168.500 şi peste 7.000 de decese

Numărul de cazuri de coronavirus confirmate în Germania a crescut cu 1.251 până la 168.551, au arătat sâmbătă datele Institutului pentru boli infecţioase Robert Koch.

Economia americană a pierdut 20 de milioane de locuri de muncă în aprilie. Rata şomajului a atins un nivel record

Pandemia de coronavirus a declanşat cea mai drastică pierdere lunară de locuri de muncă din SUA de la Marea Depresiune din 1982, au arătat vineri datele guvernului federal, în timp ce statele Michigan şi California se pregătesc să cheme oamenii la muncă după oprirea producţiei, potrivit Reuters.

Datele Departamentului Muncii pentru luna aprilie au arătat o creştere a şomajului de 14,7% - în creştere de la 3,5% în februarie - care demonstrează viteza colapsului economic al SUA după ce politicile de şedere la domiciliu au fost impuse în mare parte a ţării pentru a reduce răspândirea agentului patogen.

Dar lucrurile s-ar putea înrâutăţi. Consilierul economic al Casei Albe, Kevin Hassett, a declarat că rata şomajului a ajunge până la aproximativ 20% în această lună.

Criza economică a pus un sentiment de urgenţă în eforturile statelor americane pentru a-şi pune economiile în mişcare din nou, chiar dacă ratele de infectare şi decesele continuă să crească în unele părţi ale ţării.

Coronavirus 9 mai. Numărul de infecţii cu coronavirus a depăşit pragul de 4 milioane, la nivel global

Peste 276.000 de persoane au murit pe glob din cauza COVID-19, iar peste 1,3 milioane de oameni s-au vindecat, potrivit Woldometers.

Sâmbătă dimineaţa, peste 2,3 milioane de pacienţi se luptă în acest moment cu infecţia, iar mai mult de 48.000 sunt în stare critică (2%).

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici