Coronavirus în lume LIVE UPDATE 29 aprilie. 27.682 de morţi în Italia / SUA au trecut de 1 milion de cazuri / Noi îmbolnăviri confirmate în China

  • Statele Unite au trecut de 1 milion de cazuri din cauza Covid-19, depăşind numărul morţilor din războiul din Vietnam
  • Noi cazuri de coronavirus confirmate în China, mai multe decât cele din ziua precedentă
  • Brazilia, cea mai afectată ţară de coronavirus din America Latină, trece de 5.000 de decese şi depăşeşte China
2877 afișări
Imaginea articolului Coronavirus în lume LIVE UPDATE 29 aprilie. 27.682 de morţi în Italia / SUA au trecut de 1 milion de cazuri / Noi îmbolnăviri confirmate în China

Sursa foto: Profimedia

Tot personalul medical şi pacienţii din centrele de îngrijire din Marea Britanie vor fi testaţi pentru coronavirus, chiar dacă au sau nu simptome specifice. Totodată, în Franţa, măştile de protecţie vor deveni obligatorii în şcoli şi transportul public atunci când restricţiile vor fi relaxate. 

Italia a anunţat noul bilanţ epidemic: Numărul morţilor a ajuns la 27.682, în timp ce 71.252 persoane s-au vindecat

Bilanţul epidemiei de coronavirus a ajuns la 27.682 de morţi în Italia, cu 323 de decese produse în ultimele 24 de ore, iar numărul total al persoanelor infectate se apropie de 204.000.

Serviciul italian de Protecţie Civilă a anunţat miercuri seară că bilanţul epidemic este de 27.682 de morţi, iar numărul total al cazurilor de infectare cu noul coronavirus raportate până acum a ajuns la 203.591.

Tot mai aproape de 100.000 de cazuri COVID-19, Rusia prelungeşte interdicţia de intrare în ţară a cetăţenilor străini

Administraţia Vladimir Putin a anunţat, miercuri, prelungirea după data de 30 aprilie a interdicţiei de intrare pe teritoriul Rusiei a cetăţenilor străini, în cadrul măsurilor antiepidemice.

„Am ordonat prelungirea acestei interdicţii până în momentul în care se va încheia lupta împotriva infecţiei şi până când se va îmbunătăţi situaţia epidemiologică", a declarat miercuri premierul Rusiei, Mihail Mişustin, conform cotidianului Le Figaro.

Brazilia trece de 5.000 de decese, depăşind China

Ministerul Sănătăţii din Brazilia a confirmat 474 noi decese în ultimele 24 de ore, bilanţul ajungând astfel la 5.017. Brazilia este cea mai afectată ţară de coronavirus din America Latină, având aproape 72.000 de îmbolnăviri. 

Sindrom inflamator rar descoperit la copii infectaţi cu Covid-19 în SUA

Trei copii din SUA infectaţi cu noul coronavirus sunt trataţi pentru un sindrom inflamator rar, care pare similar cu cel care a ridicat îngrijorare în rândul medicilor din Marea Britanie, Italia şi Spania, a declarat pentru Reuters un specialist în tratarea pacienţilor.

Noi cazuri de coronavirus în China

China continentală a raportat 22 de cazuri noi de coronavirus marţi, în raport cu şase cazuri anunţate cu o zi mai devreme, ducând până în prezent numărul total de infecţii cu COVID-19 înregistrat pe teritoriul ţării la 82.858.

Un milion de cazuri de Covid-19 în SUA. Numărul morţilor, îl depăşeşte pe cel din războiul din Vietnam

Numărul cazurilor confirmate de coronavirus din SUA a trecut de un milion, reprezentând o treime din numărul total de cazuri înregistrate la nivel global, în timp ce numărul morţilor ajuns la peste 58.000 îl depăşeşte pe cel al victimelor din războiul din Vietnam, scrie BBC.

Aproximativ 30% din cazurile din SUA se înregistraeză în statul New York, epicentrul american al epidemiei, urmat de New Jersey, Massachusetts, California şi Pennsylvania.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici