SUA au trecut de 1 milion de cazuri. Mai mulţi americani au murit de Covid-19 decât în războiul din Vietnam

Numărul cazurilor confirmate de coronavirus din SUA a trecut marţi de un milion, reprezentând o treime din numărul total de cazuri înregistrate la nivel global, în timp ce numărul morţilor îl depăşeeşte pe cel al victimelor din război din Vietnam, potrivit Reuters.

1405 afișări
Imaginea articolului SUA au trecut de 1 milion de cazuri. Mai mulţi americani au murit de Covid-19 decât în războiul din Vietnam

Sursa foto: profimedia

De asemenea, 58.233 de americani au murit de COVID-19, boala respiratorie cauzată de virus, depăşind numărul morţilor din râzboiul din Vietnam, cu o medie de aproximativ 2.000 pe zi în această lună, potrivit unui raport al Reuters.

Numărul de infecţii de coronavirus confirmate în SUA a trecut de un un milion, dublându-se în ultimele 18 zile. Numărul real de infecţii din SUA ar putea fi mai mare decât numărul de cazuri confirmat, oficialii de sănătate publică avertizând că deficienţa de lucrători instruiţi şi materiale au limitat capacitatea de testare, multe cazuri rămânând neînregistrate.

Aproximativ 30% din cazurile din SUA se înregistraeză în statul New York, epicentrul american al epidemiei, urmat de New Jersey, Massachusetts, California şi Pennsylvania.

Virusul a fost raportat pentru prima dată la sfârşitul anului trecut în China şi s-a răspândit în întreaga lume. Primele decese cunoscute în SUA au fost înregistrate în februarie.

Având în vedere că consilierul economic al preşedintelui Donald Trump prognozează o rată a şomajului mai mare de 16% pentru luna aprilie şi mulţi americani care nu respectă ordinele de rămânere la domiciliu, aproximativ zece de state doresc repornirea economiei, în ciuda lipsei testării la scară largă.

Experţii în domeniul sănătăţii publice au avertizat că o inversare prematură a politicilor de distanţare socială ar putea provoca o creştere a numărului de cazuri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici