Sindrom inflamator rar descoperit la trei copii din SUA, infectaţi cu COVID-19

  • Trei copii din SUA infectaţi cu noul coronavirus sunt trataţi pentru un sindrom inflamator rar
  • Acesta pare similar cu cel care a ridicat îngrijorare în rândul medicilor din Marea Britanie, Italia şi Spania, a declarat pentru Reuters un specialist în tratarea pacienţilor
  • Dintre cei trei copii, unul este în stare critică
2812 afișări
Imaginea articolului Sindrom inflamator rar descoperit la trei copii din SUA, infectaţi cu COVID-19

Sursa foto: Profimedia

Toţi trei - care au vârsta cuprinsă între 6 luni şi 8 ani - au internaţi în  Centrul Medical al Universităţii Columbia din New York şi toţi au avut febră şi inflamaţie la nivelul inimii şi a intestinului. „În acest moment încercăm să înţelegem ce reprezintă acest lucru”, a declarat pentru Reuters dr. Mark Gorelik.

Gorelik, reumatolog pediatru şi imunolog, a declarat că a fost chemat să consulte cazurile pentru a evalua dacă cei trei copii au boala Kawasaki, o boală care este considerată a fi avea legătură cu infecţia, care în cazuri severe provoacă inflamaţii ale arterelor inimii.

Experţii medicali italieni şi britanici investighează o posibilă legătură între pandemia de coronavirus şi grupurile de boli inflamatorii severe în rândul sugarilor care ajung în spitale cu febră ridicată şi artere umflate.

Sindromul a fost în mare măsură nedetectat în Statele Unite, potrivit Academiei Americane de Pediatrie.

Dintre cei trei copii, unul este în stare critică, unul se află în terapie intensivă, iar al treilea a fost externat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici