Coronavirusul îi dă şah lui Vladimir Putin! Liderului rus îşi vede visul năruindu-se

  • Pe data de 22 aprilie, în Rusia ar trebui să aibă loc un referendum ce îi conferă puteri sporite lui Putin
  • Referendumul ar putea fi amânat, din cauza pandemiei
  • O altă variantă ar fi ca fiecare persoană să voteze la propriul domiciliu
32990 afișări
Imaginea articolului Coronavirusul îi dă şah lui Vladimir Putin! Liderului rus îşi vede visul năruindu-se

Coronavirusul îi dă şah lui Vladimir Putin. Planurile liderului rus, date peste cap

Referendumul din Rusia privind amendamentele ce i-ar permite lui Vladimir Putin să rămână preşedinte al ţării până în 2036 ar putea fi anulat, din cauza crizei generate de pandemia de coronavirus, scrie The Guardian.

Deocamdată, Kremlinul nu a reprogramat votul ce ar fi trebuit să aibă loc pe data de 22 aprilie, şi care i-ar fi permis lui Putin să prelungească termenul limită al mandatului şi să candideze pentru a cincea sau chiar a şasea oară ca preşedinte, sub auspiciul unor noi prevederi constituţionale.

Dar, cum Moscova şi alte oraşe din Rusia au introdus măsuri preventive stricte împotriva coronavirusului, oficialii au început să discute despre posibilitatea ca votul să se desfăşoare la domiciliul alegătorilor sau într-un alt mod, în încercarea de a evita contactul uman într-o ţară cu peste 140 de milioane de locuitori.

„Votul a fost programat pentru data de 22 aprilie, dar sănătatea cetăţenilor este mult mai importantă”, a spus Dmitry Peskov, purtătorul de cuvânt al lui Putin.

„Dacă evoluţia situaţiei ne va forţa să reprogramăm votul, atunci o vom face”, a mai declarat acesta.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici