Coronavirusul supravieţuieşte pe suprafeţe de 5 ori mai mult decât se credea iniţial. Urme ale virusului, găsite după 17 zile pe nava Diamond Princess

Coronavirusul supravieţuieşte pe suprafeţe mai bine de două săptămâni. Medicii au găsit urme de SARS-CoV-2 pe nava Diamond Princess la 17 zile de la evacuare.

14121 afișări
Imaginea articolului Coronavirusul supravieţuieşte pe suprafeţe de 5 ori mai mult decât se credea iniţial. Urme ale virusului, găsite după 17 zile pe nava Diamond Princess

Foto: Profimedia

Potrivit CNN, specialiştii de la Centru pentru prevenirea bolilor din Statele Unite au aflat, în urma unei anchete la bordul navei de lux Diamond Princess, că virusul supravieţuieşte pe anumite suprafeţe mai bine de două săptămâni.

Specialiştii au descoperit urme ale noului coronavirus la bordul navei chiar şi la 17 zile după ce pasagerii au fost debarcaţi.

Anterior, se ştia că noul tip de coronavirus rămâne activ pe suprafeţe precum plastic sau oţel inoxidabil până la 3 zile.

3.700 de oameni se aflau pe Diamond Princess în momentul în care nava a fost plasată în carantină în largul coastelor Japoniei.

Dintre aceştia, peste 800, printre care şi doi români, au fost testaţi pozitiv cu noul coronavirus, iar 10 dintre ei au murit.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici