Corriere della Sera despre Elena Băsescu: "Prima fiică", de pe podium la urne

Cotidianul italian Corriere della Sera publică un articol intitulat "Prima fiică, de pe podium la urne", referitor la candidatura fiicei şefului statului, Elena Băsescu, despre care ziarul afirmă că "îi enervează pe cei fideli preşedintelui".

41 afișări
Imaginea articolului Corriere della Sera despre Elena Băsescu: "Prima fiică", de pe podium la urne

Corriere della Sera despre Elena Băsescu: "Prima fiică", de pe podium la urne (Imagine: Mediafax Foto)

Corriere della Sera notează opinia unui blogger, potrivit căreia "România nu are nevoie de o păpuşă Barbie pentru a apăra interesele naţionale".

Ziarul menţionează declaraţia Elenei Băsescu potrivit căreia ştie că nu are şanse, dar încearcă, şi remarcă faptul că, în mai puţin de o lună, ea a strâns dublul celor 100.000 de semnături necesare pentru a candida la alegerile europene din iunie.

"Iar acum fiica teribilă a preşedintelui român vrea la Bruxelles. Pentru cine consideră că nu este aptă pentru subtilităţile politicii europene, acest fost model de 28 de ani, cu mult chef de distracţie şi fără a fi familiară cu gramatica, are în curriculum o diplomă în Relaţii Internaţionale, un stagiu la Parlamentul European şi a muncit ca economist la o mare firmă din Bucureşti", scrie Corriere della Sera.

Publicaţia mai scrie că, pe lângă imaginile provocatoare în maşină, pe cai sau pe podiumuri, Elena Băsescu continuă să facă gafe în conferinţele de presă şi la întâlnirile de partid.

De asemenea, Corriere della Sera susţine că intenţia Elenei Băsescu de a candida la PE a stârnit o revoltă în PDL şi aminteşte de disputa acesteia cu Alina Mungiu Pippidi.

La jumătatea lunii martie, ziarul italian "La Repubblica" a publicat, sub titlul "Mă trimite tata Băsescu: Elena în parlament", un material şi o serie de fotografii cu Traian Băsescu şi Elena Băsescu, printre acestea apărând însă şi Irinel şi Monica Columbeanu.

Agenţia Associated Press a scris că Elena Băsescu "ţopăie pe podium, petrece în cluburi până dimineaţa şi mutilează gramatica".

Atunci Elena Băsescu se considera defăimată de AP, imaginea tatălui său şi a României fiind prejudiciată.

Elena Băsescu şi-a depus, luni, la BEC candidatura ca independent pentru Parlamentul European.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici