Corupţia virusează Kievul. Doi foşti oficiali ucraineni, suspectaţi de nereguli privind achiziţia de alimente pentru armată

Un fost ministru adjunct ucrainean al apărării şi un alt oficial din minister au fost informaţi că sunt suspectaţi de nereguli în legătură cu contracte de achiziţie de alimente pentru armată, a anunţat vineri agenţia de stat anticorupţie, citată de Reuters.

1194 afișări
Imaginea articolului Corupţia virusează Kievul. Doi foşti oficiali ucraineni, suspectaţi de nereguli privind achiziţia de alimente pentru armată

Corupţia virusează Kievul. Doi foşti oficiali ucraineni, suspectaţi de nereguli privind achiziţia de alimente pentru armată

Biroul Naţional Anticorupţie (NABU) a transmis că acţiunile celor doi au dus la pierderi pentru stat de aproape 12 milioane de grivne (328.000 de dolari). Acesta nu a menţionat numele suspecţilor şi nici nu a spus cum au răspuns aceştia la acuzaţii.

Cazurile se referă la licitaţiile Ministerului Apărării din 2020 pentru achiziţiile de alimente pentru militari din anul următor.

În declaraţia NABU se spune că licitaţiile au exclus în mod deliberat cerinţele de transport şi de reaprovizionare a proviziilor în timp util.

„Ca urmare, statul a suferit pierderi de aproape 12 milioane de grivne”, se arată în declaraţie.

„În plus, acţiunile suspecţilor au dus la o scădere a pregătirii de luptă şi a capacităţii de apărare a Forţelor Armate ale Ucrainei şi au creat o potenţială ameninţare la adresa bazelor de securitate naţională a Ucrainei într-o perioadă specială”, conform sursei citate.

Cazurile nu au legătură cu acuzaţiile mass-media de la începutul acestui an, potrivit cărora Ministerul Apărării ar fi cheltuit prea mult pentru alimente. Ministerul a negat acuzaţiile.

Preşedintele Volodimir Zelenski a încercat să aibă poziţii dure cu privire la corupţie, chiar şi în timp ce Rusia duce un război împotriva Ucrainei.

Uniunea Europeană a făcut din combaterea corupţiei o cerinţă pentru ca Ucraina să adere la blocul cu 27 de membri, un proces care durează de obicei mai mulţi ani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici