Cosa Nostra ameninţă românii din Italia?

Multe dintre ameninţările adresate imigranţilor români din Sicilia ar putea veni din partea Cosa Nostra, susţin organizaţii antimafia din Italia, citate de presa din Peninsulă.

22 afișări
Imaginea articolului Cosa Nostra ameninţă românii din Italia?

Cosa Nostra ameninţă românii din Italia? (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Familiile de români din orăşelul sicilian Canicatti au primit în ultimele săptămâni mesaje în care li se cere să părăsească Sicilia şi Italia. Ameninţări similare au fost primite şi de fermierii sicilieni care angajează muncitori români.

Potrivit site-ului Politicamentecorretto.com, organizaţiile antimafia din Sicilia cred că la originea ameninţărilor se află Cosa Nostra, care se reorganizează după pierderea influenţei în faţa unor grupări rivale, profitând de atmosfera creată în Italia după infracţiunile comise de români.

Pe fondul afluxului de muncitori străini, mulţi sicilieni ar prefera ca regiunea să fie controlată de grupurile mafiote. În acest context, există riscul ca patrulele de voluntari, a căror existenţă a fost reglementată de curând, să intre sub influenţa organizaţiilor de genul Cosa Nostra.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici