Cosmonauţii ruşi sărbătoresc în spaţiu capturarea regiunii ucrainene Luhansk

Cosmonauţii ruşi aflaţi la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale au sărbătorit luni cucerirea de către Rusia a regiunii Luhansk din estul Ucrainei, o etapă importantă pentru Moscova în acest război.

762 afișări
Imaginea articolului Cosmonauţii ruşi sărbătoresc în spaţiu capturarea regiunii ucrainene Luhansk

Cosmonauţii ruşi sărbătoresc în spaţiu capturarea regiunii ucrainene Luhansk

Roscosmos, agenţia spaţială rusă, a descris capturarea de către Moscova a regiunii Luhansk ca fiind "o zi de eliberare care trebuie sărbătorită atât pe Pământ, cât şi în spaţiu", potrivit Reuters.

Agenţia a postat imagini cu cosmonauţii Oleg Artemyev, Denis Matveev şi Serghei Korsakov zâmbind în timp ce ţineau în mâini steagurile reprezentanţilor Rusiei din estul Ucrainei, autoproclamata Republică Populară Luhansk şi Republica Populară Doneţk.

"Aceasta este o zi mult aşteptată, pe care locuitorii din zonele ocupate din regiunea Luhansk o aşteptau de 8 ani", a scris Roscosmos pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

"Suntem convinşi că data de 3 iulie 2022 va rămâne pentru totdeauna în istoria Republicii (Populare Luhansk)".

Rusia a anunţat duminică faptul că forţele ruse şi separatiste au obţinut controlul total asupra regiunii Luhansk după ce au capturat ultimul său oraş important, Lysychansk.

Ucraina, care a promis că va recâştiga teritoriul pierdut, a declarat că trupele sale s-au retras din ultimul bastion rămas în regiune pentru a salva vieţile soldaţilor săi. Kievul a declarat că trupele sale se vor regrupa pentru a lansa o contraofensivă cu ajutorul armelor occidentale cu rază lungă de acţiune.

După ce a fost respinsă în încercarea sa iniţială de a cuceri capitala Kiev în februarie, Rusia s-a concentrat pe alungarea forţelor ucrainene din regiunile estice Luhansk şi Doneţk, unde separatiştii susţinuţi de Moscova se luptă cu Kievul de la prima intervenţie militară a Rusiei în Ucraina, în 2014.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici