COVID-19: Decizia luată de Papa Francisc privind liturghia din Ajunul Crăciunului

  • Papa Francisc mută liturghia din Ajunul Crăciunului în Bazilica Sfântul Petru la ora 19.30 în loc de 21.30, în contextul pandemic.
2229 afișări
Imaginea articolului COVID-19: Decizia luată de Papa Francisc privind liturghia din Ajunul Crăciunului

COVID-19: Decizia luată de Papa Francisc privind liturghia din Ajunul Crăciunului

Papa Francisc a decis ca Liturghia din Ajunul Crăciunului de la Bazilica Sfântul Petru, pe 24 decembrie, să înceapă la 19:30 în acest an.

Liturghia începea, de zece ani, mai devreme de miezul nopţii, în jurul orei 21.30, dar din cauza pandemiei - chiar dacă intrările în Bazilica Sfântul Petru vor fi limitate la un număr mic de oameni - s-a stabilit mutarea orei la 19.30, scrie Corriere della Sera.

Papa Francis a anulat deja tradiţionalul pelerinaj din ziua de 8 decembrie la monumentul Fecioarei Maria din centrul istoric al Romei. La pelerinajul care se desfăşura de obicei la ora 16.00 participau de regulă multe autorităţi, dar şi pelerini şi turişti. În acest an, Papa Francisc a mers dimineaţă să se roage la imaginea Fecioarei Maria din Piazza di Spagna, a depus un buchet de trandafiri albi şi a încredinţat Maicii Domnului oraşul Roma şi bolnavii din lume.

Sfântul Scaun, făcând public calendarul sărbătorilor din decembrie, a explicat că „participarea va fi foarte limitată”, din cauza pandemiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici