COVID-19. Una dintre cele mai afectate ţări din lume acuză Turcia de confiscarea a sute de ventilatoare plătite deja de autorităţi

  • Turcia a fost acuzată că a confiscat sute de ventilatoare şi echipamente sanitare destinate Spaniei pe fondul escaladării pandemiei coronavirusului.
  • Oficialii spanioli au spus că Ankara a blocat transportul ventilatoarelor pentru „tratarea propriilor pacienţi”, în ciuda faptului că autorităţile locale din Spania au plătit deja milioane de euro pentru ele.
10485 afișări
Imaginea articolului COVID-19. Una dintre cele mai afectate ţări din lume acuză Turcia de confiscarea a sute de ventilatoare plătite deja de autorităţi

Spania acuză Turcia că a confiscat sute de ventilatoare plătite deja de autorităţile spaniole

Într-o conferinţă de presă, vineri, ministrul afacerilor externe din Spania, Arancha Gonzalez Laya, a declarat că nu a reuşit să îl convingă pe omologul său turc să elibereze ventilatoarele în următoarele zile, scrie The Independent.

„Turcia a impus restricţii la exportul de dispozitive medicale şi şi-a motivat decizia de nevoia de materiale medicale", a spus ea, potrivit presei spaniole.

Sâmbătă seara, însă, Laya a anunţat că Turcia va permite ca transportul de ventilatoare să se îndrepte spre Spania.

Ziarul spaniol El Mundo a informat vineri că ventilatoarele au fost fabricate în Turcia în numele unei firme spaniole care a cumpărat componentele din China.

Trei regiuni spaniole, Castilla-La Mancha, Navarra şi Catalonia, au cumpărat ventilatoarele. Dar înainte ca echipamentul să poată livrat, vama turcă a intervenit şi a oprit transportul.

Spania este una dintre cele mai afectate ţări din lume de noul coronavirus. Sâmbătă, numărul persoanelor care au murit după contractarea virusului a fost de 11.744.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici