Cozi interminabile la Consulatul României de la Chişinău

Tinerii moldoveni care vor să-şi continue studiile în instituţiile de învăţământ din România s-au alăturat celor care vor să obţină viză, în faţa Consulatului de la Chişinău, unde, începând cu 17 iulie, se formează zilnic cozi interminabile, scrie Jurnal de Chişinău.

172 afișări
Imaginea articolului Cozi interminabile la Consulatul României de la Chişinău

Cozi interminabile la Consulatul României de la Chişinău (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Tinerii formează două rânduri (cei cu studii gimnaziale şi cei cu studii liceale) şi stau zi şi noapte în faţa Consulatului pentru depunerea actelor.

Până în prezent au fost depuse peste 1.000 de dosare, spun surse din cadrul ambasadei României la Chişinău.

Lavinii Enii, secretar II la Ambasada României de la Chişinău a declarat că, în perioada de primire a dosarelor, Consulatul şi-a prelungit programul de lucru pentru a-i primi pe toţi doritorii până la 27 iulie, când expiră termenul de depunere.

Anul acesta Ministerul Educaţiei de la Bucureşti le-a oferit cetăţenilor din Republica Moldova 2.590 de locuri pentru studii în România.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici