Cresc îngrijorările. Nu se mai ştie ceva despre Alexei Navalnîi de pe 6 decembrie. Apropiaţii spun că nu pot lua legătura cu oponentul lui Putin

Apropiaţi ai opozantului liui Putin, Alexei Navalnîi, susţin că încă nu se ştie unde se află acesta, după ce autorităţile penitenciare au anunţat că nu se mai află în colonia penală unde îşi ispăşea pedeapsa.

206 afișări
Imaginea articolului Cresc îngrijorările. Nu se mai ştie ceva despre Alexei Navalnîi de pe 6 decembrie. Apropiaţii spun că nu pot lua legătura cu oponentul lui Putin

Apropiaţii lui Navalnîi, opozantul lui Putin, spun că nu mai ştiu nimic despre acesta

Apropiaţi ai liderului opoziţiei ruse încarcerat Alexei Navalnîi au declarat vineri că încă nu se ştie unde se află acesta, după ce autorităţile penitenciare au anunţat că nu se mai află în colonia penală unde îşi ispăşea pedeapsa, notează Reuters.

Navalnîi, un opozant al preşedintelui Vladimir Putin, a fost condamnat în august la încă 19 ani de închisoare, pe lângă cei 11 ani şi jumătate pe care îi ispăşea deja. Apropiaţi ai lui Navalnîi au declarat la începutul acestei săptămâni că nu se ştie unde se află acesta în sistemul penitenciar. Ei se aşteptau la transferul său într-o colonie cu "regim special", cel mai dur grad din sistemul penitenciar rusesc.

Un avocat al lui Navalnîi, Vyacheslav Gimadi, a declarat că au trecut 10 zile de când nu se mai ştie unde se află opozantul regimului lui Putin. "Unde anume a fost dus şi unde se află acum oficialii serviciului penitenciar nu au spus", a arătat Gimadi.

La rândul său, purtătoarea de cuvânt a lui Navalîi, Kira Yarmysh, a declarat că ”nu se ştie unde a fost dus".

Navalnîi a câştigat admiraţia opoziţiei din Rusia pentru că s-a întors în ţară în 2021 din Germania, unde fusese tratat pentru ceea ce testele de laborator occidentale au arătat că a fost o tentativă de otrăvire cu un agent neurotoxic în Siberia. Kremlinul a negat că a încercat să îl ucidă şi a spus că nu există dovezi că a fost otrăvit.

Potrivit sursei citate, susţinătorii săi îl prezintă ca o versiune rusă a lui Nelson Mandela, care într-o zi va ieşi din închisoare pentru a-şi conduce ţara.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici