Cresc tensiunile în Ierusalim. Un palestinian a fost ucis după ce a înjunghiat doi ofiţeri israelieni

  • Poliţia israeliană a împuşcat şi ucis un palestinian după ce acesta a înjunghiat luni doi ofiţeri la o poartă a Oraşului Vechi din Ierusalim, înconjurat de ziduri, potrivit unui comunicat al poliţiei, în al doilea incident de acest fel în două zile.
  • Poliţia a precizat că cei doi ofiţeri au suferit răni uşoare până la moderate şi au fost transportaţi la spital.
863 afișări
Imaginea articolului Cresc tensiunile în Ierusalim. Un palestinian a fost ucis după ce a înjunghiat doi ofiţeri israelieni

Hamas, gruparea islamistă care conduce Gaza, a lăudat atacul cu armă albă ca răspuns la "uciderea extrajudiciară" a palestinienilor din Ierusalim de către Israel, deşi nu a revendicat atacatorul ca fiind membru al grupării.

"Aceste operaţiuni vor continua atâta timp cât ocupanţii îşi continuă agresiunea şi încălcările împotriva locurilor sacre din Ierusalim", a declarat purtătorul de cuvânt al Hamas, Hazem Qassem, scrie Reuters

O înregistrare video difuzată pe reţelele de socializare arată mai mulţi ofiţeri de poliţie strigând şi îndreptând armele spre bărbat în timp ce acesta zăcea la pământ la Poarta Negustorilor de Bumbac.

Agenţia de ştiri palestiniană de stat Wafa l-a identificat pe bărbat ca fiind Abdulrahman Qasem, din tabăra de refugiaţi Jalazon de lângă Ramallah, în Cisiordania ocupată. Duminică, un bărbat palestinian care a înjunghiat şi rănit un poliţist israelian în Oraşul Vechi a fost ucis după ce ofiţerii au tras asupra lui, a declarat poliţia.

În cursul aceleiaşi zile, soldaţii israelieni au împuşcat un palestinian care a aruncat o bombă incendiară asupra unui post militar din afara Ierusalimului, a declarat un purtător de cuvânt militar. Oficialii palestinieni l-au identificat ca fiind un tânăr de 16 ani care a murit ulterior din cauza rănilor.

Israelul a capturat Ierusalimul de Est şi Oraşul Vechi, împreună cu Cisiordania şi Gaza, în războiul din 1967. Palestinienii doresc aceste zone pentru un viitor stat. Negocierile de pace israeliano-palestiniene au eşuat în 2014.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici