Creşte numărul morţilor în incendiul de la un hotel-cazino din Cambodgia

Cel puţin 19 persoane au murit în incendiul de la un hotel-cazino din Cambodgia, dar bilanţul ar putea creşte deoarece echipele de salvare nu au ajuns încă în toate zonele.

191 afișări
Imaginea articolului Creşte numărul morţilor în incendiul de la un hotel-cazino din Cambodgia

Creşte numărul morţilor în incendiul de la un hotel-cazino din Cambodgia

Incendiul care a durat mai mult de 12 ore în cazinoul unui hotel din Cambodgia a ucis cel puţin 19 persoane şi a rănit alte zeci, iar un oficial a avertizat că alte persoane ar putea fi date dispărute, transmite The Guardian.

"Sunt 19 morţi până în prezent", a declarat Sek Sokhom, directorul departamentului de informaţii al provinciei Banteay Meanchey, avertizând că "numărul morţilor ar putea fi mai mare", deoarece echipele de salvare nu au ajuns în multe părţi ale complexului.

Videoclipurile partajate online au arătat flăcările care izbucneau din hotelul şi cazinoul Grand Diamond City din Poipet, un oraş de navetişti de la graniţa cu Thailanda, în timp ce sute de salvatori se străduiau să stingă incendiul.

Imaginile au surprins complexul masiv în flăcări, unele clipuri părând să arate oameni prinşi în interiorul clădirii în flăcări, în timp ce alţii săreau de la ferestre în timp ce salvatorii încercau să ajungă la ei.

Un raport provizoriu al poliţiei, consultat de Agenţia France-Presse, a declarat că aproximativ 400 de persoane ar fi lucrat la cazinou.

Presa locală a raportat că cetăţeni străini se aflau în cazinou în momentul incendiului.

Nhem Phoeng, şeful administrativ din Poipet, a declarat pentru Phnom Penh Post că peste 400 de persoane, majoritatea thailandezi, au rămas blocate în interiorul cazinoului. El a spus că majoritatea persoanelor decedate erau angajaţi cambodgieni şi thailandezi.

Generalul-maior Sithi Loh, şeful poliţiei din provincia Banteay Meanchey, a declarat că se crede că mulţi dintre răniţi sunt în stare critică, adăugând că 360 de membri ai personalului de urgenţă şi 11 maşini de pompieri au fost trimise la faţa locului, în timp ce echipele de salvare continuă să caute victime.

Cauza incendiului rămâne deocamdată neclară.

Salvatorii thailandezi au declarat pentru CNN că au răspuns la apelurile de urgenţă ale autorităţilor cambodgiene pentru a ajuta la lichidarea incendiului de la etajul 3 al hotelului.

Incendiul a izbucnit în jurul orei locale 23.30, ora locală, a declarat poliţia cambodgiană.

O sursă din cadrul Ministerului de Externe thailandez a declarat, de asemenea, că răniţii au fost transferaţi la spitale din provincia thailandeză Sa Kaeo.

Un voluntar al grupului de salvare thailandez Ruamkatanyu Foundation a declarat că incendiul a început la primul etaj, dar s-a extins rapid prin clădirea cu mai multe etaje.

Radioul thailandez PBS a declarat că 50 de cetăţeni thailandezi, inclusiv personalul hotelului şi clienţii, au fost prinşi în interiorul complexului de cazinouri.

Parinya Phothisat, guvernatorul provinciei thailandeze Sa Kaeo, a declarat că unul dintre cei ucişi este un cetăţean thailandez, iar 32 de thailandezi sunt trataţi în spital.

Alte rapoarte au indicat că numărul celor răniţi şi duşi la spital a fost mult mai mare.

Autorităţile au confirmat că incendiul a fost stins joi, imediat după ora locală 11.00.

Grand Diamond City este unul dintre numeroasele hoteluri-cazino grupate de-a lungul graniţei dintre Thailanda şi Cambodgia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
cazinou,
incendiu,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici