Creştere puternică a numărului de agresiuni sexuale în academiile militare americane

Numărul agresiunilor sexuale semnalate autorităţilor în academiile militare americane este în creştere pentru al doilea an consecutiv, potrivit unui raport al Pentagonului, publicat marţi.

234 afișări
Imaginea articolului Creştere puternică a numărului de agresiuni sexuale în academiile militare americane

Creştere puternică a numărului de agresiuni sexuale în academiile militare americane (Imagine: Arhiva Mediafax foto/AFP)

În cursul anului şcolar 2010-2011, au fost raportate autorităţilor 65 de agresiuni sexuale, arată raportul. În 2009-2010, numărul lor a fost de 41, ceea ce reprezintă o creştere de 64 la sută în raport cu 2008-2009.

Departamentul american al Apărării a declarat că nu poate explica această creştere, dar potrivit oficialilor militari ea ar putea fi cauzată de recentele campanii desfăşurate în rândul studenţilor care, sensibilizaţi cu privire la această problemă, au ezitat mai puţin în a denunţa aceste agresiuni autorităţilor.

"Când soldaţii semnalează agresiuni sexuale, Pentagonul poate ajuta victimele şi poate cere socoteală agresorilor", menţionează textul.

Potrivit raportului, toate academiile militare se conformează regulilor dictate de Departamentul Apărării pentru a preveni agresiunile sexuale.

Documentul anunţă, de asemenea, punerea în aplicare a unei noi politici care va permite unui elev să fie transferat rapid imediat după semnalarea unei agresiuni.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici