CRIMELE DIN TOULOUSE: Fratele lui Mohamed Merah a fost inculpat pentru complicitate la asasinate

Abdelkader Merah, fratele autorului atacurilot din sud-vestul Franţei, a fost inculpat pentru complicitate la asasinate şi asociere în vederea comiterii unui act terorist şi încarcerat, conform unei surse judiciare.

386 afișări
Imaginea articolului CRIMELE DIN TOULOUSE: Fratele lui Mohamed Merah a fost inculpat pentru complicitate la asasinate

CRIMELE DIN TOULOUSE: Fratele lui Mohamed Merah a fost inculpat pentru complicitate la asasinate (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Abdelkader Merah a fost inculpat pentru acuzaţiile aduse de instanţă şi plasat în detenţie", a indicat această sursă judiciară.

Fratele mai mare al lui Mohamed Merah, împuşcat de poliţie joi după ce a asasinat şapte persoane, dintre care trei copii, a fost pus sub acuzare şi pentru furtul unui scuter, cu referire la vehiculul folosit de asasin pentru a comite crimele, a precizat aceeaşi sursă.

Abdelkader Merah, în vârstă de 29 de ani, a fost transferat duminică dimineaţă la palatul de justiţie din Paris. Prietena sa, cu care acesta este căsătorit religios dar nu şi civil, a fost în schimb eliberată după ce s-a aflat timp de patru zile în custodia poliţiei. Nicio acuzaţie nu i-a fost adusă.

În cursul audierilor, fratele mai mare al asasinului s-a declarat "mândru" de actele acestuia, ucis joi la Toulouse după de a ucis şapte persoane.

El a negat cu toate acestea că l-a ajutat să asasineze cu sânge rece trei copii şi un profesor evrei şi trei paraşutişti în opt zile, la Toulouse şi Montauban.

Ulterior avocata lui Abdelkader Merah a declarat că: "El nu este deloc mândru de actele fratelui său, aşa cum a spus aproape toată presa", a declarat Anne Sophie Laguens jurnaliştilor. "El le condamnă ferm. În rest, el speră să nu devină ţapul ispăşitor pentru faptele fratelui său deoarece asta pare să se întâmple în prezent", a adăugat aceasta.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici