Criza din Canalul Suez: Eforturile de deblocare a rutei vitale pentru comerţul global intră în a patra zi

  • O navă container a rămas blocată, marţi, în Canalul Suez, oprind complet circulaţia pe ruta vitală pentru trasportul naval global.
  • Autorităţile din Egipt continuă pentru a patra zi eforturile de a debloca ruta navală.
1838 afișări
Imaginea articolului Criza din Canalul Suez: Eforturile de deblocare a rutei vitale pentru comerţul global intră în a patra zi

Sursă foto: Profimedia

The Ever Give, o navă care transportă marfă între Asia şi Europa, a eşuat marţi în canalul care leagă Marea Roşie de Marea Mediterană. Nava este blocată la aproximativ 6 kilometri nord de gura de sud a canalului, lângă oraşul Suez, într-o zonă îngustă a canalului.

Autorităţie au desfăşurat mai multe remorchere în eforturile de a pune pe curs nava masivă, inclusiv o dragă de aspiraţie specializată care este capabilă să transfere 2.000 de metri cubi de material în fiecare oră.

Este încă neclar când va fi redeschisă ruta navigabilă.

Un oficial al autorităţii egiptene a numit operaţiunea „foarte sensibilă şi complicată”. Acesta a adăugat că situaţia trebuie „tratată foarte atent”. O firmă olandeză specializată în salvare a început joi să lucreze cu autorităţile egiptene.

Blocajul a provocat probleme pentru comerţul global. Aproximativ 12% din comerţul mondial circulă prin canal. Închiderea ar putea afecta, de asemenea, transporturile de petrol şi gaze către Europa, din Orientul Mijlociu.

Criza din Canalul Suez. Noi rute

Incertitudinea face ca unele companii să schimbe ruta. Companiile globale de transport maritim au început să redirecţioneze mărfurile.

Şapte nave care transportau gaze naturale lichefiate (GNL) au fost deviate vineri. Trei dintre acestea au fost redirecţionate către ruta mai lungă, din jurul Africii, prin Capul Bunei Speranţe, a declarat compania Kpler.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici