Criza din Crimeea este un test pentru Europa, apreciază Cameron

Premierul britanic David Cameron a apreciat, într-un interviu pentru ediţia de marţi a cotidianului german Bild, că situaţia tensionată din Crimeea "este un test pentru Europa".

843 afișări
Imaginea articolului Criza din Crimeea este un test pentru Europa, apreciază Cameron

Premierul britanic David Cameron (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Criza din Crimeea este, cu siguranţă, un test pentru Europa. Da, suntem alături de poporul ucrainean şi dreptul lor de a-şi decide viitorul. Şi nu, nu vom accepta ca Rusia să încalce suveranitatea Ucrainei (...). Suntem uniţi, împreună, pentru drepturile Ucrainei! Vom impune sancţiuni dure dacă Moscova nu îşi schimbă direcţia", a spus Cameron.

De asemenea, premierul britanic a condamnat cu vehemenţă acţiunile Rusiei în Crimeea, pe care le-a calificat drept o "încălcare a dreptului internaţional".

Cameron, care a inaugurat duminică seara, împreună cu Angela Merkel, cel mai mare salon high-tech, Cebit, la Hanovra (nord), a lăudat eforturile cancelarului german în vederea soluţionării crizei ucrainene. "Face o muncă fanastică!", a declarat el.

În plus, el a apreciat că Germania, în calitate de putere dominantă în Europa, cu o economie puternică şi o reţea diplomatică solidă, joacă un rol major în criza ucraineană.

Întrebat de Bild în legătură cu comparaţia făcută recent de fostul şef al diplomaţiei americane Hillary Clinton între Vladimir Putin şi Adolf Hitler, David Cameron s-a arătat sceptic, apreciind că paralele istorice sunt uneori inutile.

Fostul secretar de Stat american Hillary Clinton a comparat intervenţia rusă în Crimeea cu invaziile naziste de la sfârşitul anilor 1930 în ţări europene, inclusiv în România, într-un interviu acordat publicaţiei americane Press Telegram.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici