Criza din Haiti se agravează. Poziţia premierului în funcţie, Claude Joseph, este contestată

  • Criza constituţională din Haiti se amplifică după asasinarea preşedintelui Jovenel Moïse
  • Prim-ministrul desemnat, Ariel Henry, contestă poziţia premierului în funcţie, Claude Joseph
  • Preşedintele statului Haiti, Jovenel Moïse, a fost asasinat de mercenari străini
791 afișări
Imaginea articolului Criza din Haiti se agravează. Poziţia premierului în funcţie, Claude Joseph, este contestată

Criza din Haiti se agravează. Poziţia premierului în funcţie, Claude Joseph, este contestată

Criza constituţională din Haiti pare să se agraveze după asasinarea preşedintelui Jovenel Moise, în contextul în care prim-ministrul desemnat, Ariel Henry, contestă poziţia premierului în funcţie, Claude Joseph, conform agenţiei de presă ANSA.

Preşedintele statului Haiti, Jovenel Moïse, asasinat miercuri de mercenari străini, tocmai desemnase un nou prim-ministru, pe Ariel Henry, şi anunţase intenţia de a convoca alegeri anticipate.

"Eu nu vreau să torn benzină pe foc şi să amplific actuala criză gravă, dar nominalizarea mea în funcţia de prim-ministru a fost publicată în Gazeta Oficială şi începusem deja procedurile de formare a guvernului când a avut loc atacul asupra reşedinţei prezidenţiale", a declarat Ariel Henry, într-un interviu acordat cotidianului Le Nouvellliste.

"Premierul Claude Joseph a avut o activitate bună şi era prevăzut să fie ministru de Externe în noua echipă guvernamentală", a subliniat Claude Joseph.

Patru indivizi suspectaţi că ar fi participat la asasinarea preşedintelui Jovenel Moise au fost ucişi în cursul nopţii de miercuri spre joi în operaţiuni ale serviciilor de securitate haitiene, a declarat directorul Poliţiei, Leon Charles.

În capitala Port-au-Prince au loc schimburi de focuri între alţi indivizi suspectaţi de implicare în asasinarea preşedintelui şi agenţi ai serviciilor de securitate.

Preşedintele statului Haiti, Jovenel Moïse, a fost asasinat, miercuri dimineaţă, de un grup de comando format din mercenari străini, conform anunţului premierului în funcţie, Claude Joseph, care a decretat starea de urgenţă.

Franţa şi Statele Unite au condamnat vehement asasinarea preşedintelui haitian şi au cerut clarificări privind circumstanţele atacului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici