Criza din Siria: Kurzii anunţă că păzirea deţinuţilor ISIS „nu mai este o prioritate”. Turcia continuă ofensiva militară

Păzirea deţinuţilor suspectaţi de legături cu reţeaua teroristă Stat Islamic nu mai este o prioritate, au anunţat kurzii din nordul Siriei, care se confruntă cu o amplă ofensivă turcă, informează postul BBC News.

2436 afișări
Imaginea articolului Criza din Siria: Kurzii anunţă că păzirea deţinuţilor ISIS „nu mai este o prioritate”. Turcia continuă ofensiva militară

Criza din Siria: Kurzii anunţă că păzirea deţinuţilor ISIS „nu mai este o prioritate”. Turcia continuă ofensiva militară

Organizaţia Forţele Democratice Siriene (SDF), o alianţă de miliţii kurde şi arabe, a capturat mii de persoane suspectate de legături cu reţeaua extremistă Stat Islamic în cursul luptelor cu teroriştii.

Ofensiva turcă în nordul Siriei împiedică Forţele Democratice Siriene să păzească în mod adecvat taberele unde sunt închişi terorişti sau rudele lor, a declarat Redur Xelil, un oficial de rang înalt din cadrul SDF.

"Păzirea închisorilor SI nu mai este o prioritate. Cui îi pasă de reţinerea sigură a prizonierilor este binevenit să vină să găsească o soluţie", afirmat Redur Xelil, care a precizat că prioritatea Forţelor Democratice Siriene este "protejarea oraşelor şi poporului nostru".

Oficialul a avertizat că ofensiva turcă creează condiţiile propice pentru regruparea reţelei teroriste Stat Islamic.

În ultimele zile s-au înregistrat mai multe evadări din tabere unde sunt închişi persoane suspectate de legături cu Stat Islamic.

Mai mult, oraşul sirian Qamishli a fost vineri scena unui atentat cu vehicul capcană, revendicat de reţeaua teroristă Stat Islamic.

Ankara a lansat miercuri operaţiuni militare în nordul Siriei, de-a lungul frontierei comune, vizând grupuri insurgente kurde. Administraţia Recep Tayyip Erdogan vrea să creeze o "zonă de securitate" în nordul şi nord-estul Siriei, de-a lungul frontierei cu Turcia.

Taguri:
siria,
turcia,
terorism

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici