Criza economică trimite tot mai mulţi japonezi în "pădurea sinucigaşilor"

Pădurea Aokigahara din Japonia este cunoscută ca locul unde numeroase persoane merg ca să se sinucidă, un fenomen care a luat amploare în contextul crizei economice, relatează CNN.

122 afișări
Imaginea articolului Criza economică trimite tot mai mulţi japonezi în "pădurea sinucigaşilor"

Criza economică trimite tot mai mulţi japonezi în "pădurea sinucigaşilor"

Taro, în vârstă de 46 de ani, a fost concediat de la fabrica unde lucra şi a vrut să se sinucidă în pădurea Aokigahara. El avea foarte multe datorii şi fusese dat afară din apartamentul de serviciu. El nu mai deţinea controlul financiar pe care îl considera baza oricărei vieţi normale. "Ai nevoie de bani să supravieţuieşti. Dacă ai o prietenă, ai nevoie de bani. Dacă vrei să te căsătoreşti, ai nevoie de bani să trăieşti. Banii sunt mereu necesari în viaţă", a declarat acesta.

Când a ajuns în pădurea Aokigahara, el şi-a tăiat venele, apoi a început să cutreiere prin pădure. După câteva zile, s-a prăbuşit din cauza deshidratării, a lipsei de hrană şi a degerăturilor. El riscă să rămână fără degetele de la piciorul drept din cauza degerăturilor. Bărbatul nu a murit deoarece un excursionist l-a descoperit şi a dat alarma.

Rata sinuciderilor în Japonia, deja una din cele mai mari din lume, a crescut din cauza crizei economice. Potrivit Guvernului japonez, în ianuarie 2009 au fost înregistrate 2.645 de sinucideri, cu 15 la sută mai mult decât în urmă cu un an (2.305 de sinucideri).

Autorităţile japoneze au precizat că rata sinuciderilor reprezintă o prioritate şi au promis să reducă numărul acestora cu peste 20 la sută până în 2016. Oficialii se tem însă că rata sinuciderilor ar putea creşte din cauza şomajului şi a falimentului, aşa cum s-a întâmplat în precedentele perioade de criză economică. Autorităţile locale au menţionat că, în ultimă instanţă, au montat camere de supraveghere la intrările în "pădurea sinucigaşilor", pentru a preveni sinuciderile.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici