Criză energetică iminentă. Giganţii energetici francezi îndeamnă oamenii să reducă consumul

Şefii marilor companii energetice din Franţa au îndemnat duminică persoanele fizice şi juridice să limiteze imediat consumul de energie electrică pentru a se pregăti pentru o criză energetică iminentă.

1225 afișări
Imaginea articolului Criză energetică iminentă. Giganţii energetici francezi îndeamnă oamenii să reducă consumul

Criză energetică iminentă. Giganţii energetici francezi îndeamnă oamenii să reducă consumul

"Trebuie să lucrăm împreună pentru a reduce consumul, în aşa fel încât să recăpătăm un spaţiu de manevră", au declarat directorii executivi ai Engie, EDF şi Total într-o scrisoare deschisă publicată de săptămânalul Journal du Dimanche, conform Reuters.

Scrisoarea invocă scăderile puternice ale livrărilor de gaze ruseşti, precum şi producţia limitată de electricitate din cauza problemelor de întreţinere.

Franţa îşi propune să îşi umple instalaţiile de stocare a gazelor până la începutul toamnei, a declarat joi premierul Elisabeth Borne. În prezent, depozitele de gaze ale ţării sunt pline în proporţie de 59%.

Invazia Rusiei în Ucraina a aruncat lumina reflectoarelor asupra dependenţei Europei de gazul rusesc, ceea ce a provocat o luptă pentru găsirea unor surse alternative de energie.

Presa franceză a relatat în martie că guvernul se află în discuţii cu TotalEnergies în vederea creşterii capacităţii de a primi GNL, după ce Statele Unite au declarat că sunt pregătite să crească livrările către Europa.

"Luarea de măsuri încă din această vară ne va permite să fim mai bine pregătiţi la începutul iernii viitoare, în special pentru a ne păstra rezervele de gaz", au declarat directorii companiilor energetice, adăugând că eforturile de limitare a consumului ar trebui să fie "imediate, colective şi masive".

Franţa şi-a prelungit recent mecanismul de reglementare a preţurilor la gaze până la sfârşitul anului. Programat iniţial să funcţioneze până la sfârşitul lunii iunie, sistemul este menit să limiteze efectele creşterii preţurilor la energie asupra puterii de cumpărare a cosumatorilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici