CRIZA IMIGRANŢILOR: Peste 500.000 de refugiaţi au ajuns în Grecia în 2015

Peste 500.000 de imigranţi au ajuns în Grecia în cursul anului 2015, susţin două organizaţii internaţionale care monitorizează criza migraţiei, citate de site-ul agenţiei de presă AP.

324 afișări
Imaginea articolului CRIZA IMIGRANŢILOR: Peste 500.000 de refugiaţi au ajuns în Grecia în 2015

CRIZA IMIGRANŢILOR: Peste 500.000 de refugiaţi au ajuns în Grecia în 2015 (Imagine: Alexandru Hojda/Mediafax Foto)

Organizaţia Internaţională pentru Migrare (OIM) a anunţat, marţi, că aproximativ 507.000 de persoane au ajuns în Grecia în cursul acestui an. Dintre aceştia, 291 au murit în încercarea de a traversa Marea Mediterană pentru a ajunge pe continentul european.

Potrivit OIM, numai în weekend, 27.000 de imigranţi au sosit în Grecia şi cel puţin 25 de persoane au murit în cursul săptămânii trecute.

De asemenea, potrivit estimărilor Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiaţi (UNHCR), 502.000 de persoane au ajuns în cursul acestui an în Grecia.

Un reprezentant al UNHCR, Melissa Fleming a declarat că nou-veniţii sunt îngrijoraţi din cauza înrăutăţirii condiţiilor meteorologice determinată de venirea iernii şi a posibilităţilor ca statele europene să-şi închidă frontierele pentru extracomunitari.

Majoritatea celor care sosesc în Grecia provin din Siria, fiind urmaţi de refugiaţi din Irak şi Afganistan.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici