CRIZA IMIGRANŢILOR - Viktor Orban: O jumătate de milion de refugiaţi ar putea fi mutaţi din Turcia în UE

Liderii europeni şi turci ar putea anunţa săptămâna aceasta un acord prezentat în culise cu privire la mutarea a 400 până la 500 de mii de refugiaţi sirieni din Turcia direct în Uniunea Europeană (UE), a dezvăluit miercuri premierul ungar Viktor Orban, relatează Reuters în pagina electronoică.

2213 afișări
Imaginea articolului CRIZA IMIGRANŢILOR - Viktor Orban: O jumătate de milion de refugiaţi ar putea fi mutaţi din Turcia în UE

CRIZA IMIGRANŢILOR - Viktor Orban: O jumătate de milion de refugiaţi ar putea fi mutaţi din Turcia în UE (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ Hepta)

Orban a declarat, la o reuniune a liderilor ungari la Budapesta, că se aşteaptă la presiuni intense în vederea acceptării unei părţi dintre aceşti refugiaţi, un lucru pe care Budapesta nu îl poate face, a subliniat el.

Premierul ungar a precizat că proiectul de acord a fost pus în circulaţie la recentul Summit UE de la Malta, dar a fost abandonat şi nu a fost inclus în acordurile UE-Turcia semnate în weekend, la Bruxelles, din cauză că iniţiatorii nu au reuşit să adune susţinerea necesară.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici