Criza migranţilor de la frontiera Finlandei cu Rusia. Finlandezii cer UE să intervină

  • Finlanda solicită soluţii la nivelul UE pentru a-i opri pe migranţii care vin din Rusia.
  • Finlandezii susţin că ruşii încurajează deplasările migranţilor asiatici şi africani pentru a provoca o criză în UE.
  • În paralel, finalndezii caută soluţii şi în plan intern.
Urmărește
5585 afișări
Imaginea articolului Criza migranţilor de la frontiera Finlandei cu Rusia. Finlandezii cer UE să intervină

Criza migranţilor de la frontiera Finlandei cu Rusia. Finlandezii cer UE să intervină

Finlanda doreşte ca Uniunea Europeană să propună o serie de măsuri pentru a preveni ceea ce numeşte „migraţie instrumentată”.

Este vorba despre un flux de migranţi care sosesc din Rusia fără documente de călătorie valabile, a declarat marţi premierul Petteri Orpo, potrivit Reuters.

„Trebuie să punem pe primul loc securitatea noastră naţională şi securitatea ţărilor UE. Suntem foarte conştienţi de responsabilităţile noastre de a controla frontiera externă a Uniunii Europene", a declarat Orpo într-o conferinţă de presă.

Finlanda şi-a închis graniţa cu Rusia anul trecut pentru a opri migranţii care vin din ţări precum Siria şi Somalia.

În ciuda măsurii, migranţii au continuat să vină. De aceea, marţi guvernul finlandez a înaintat parlamentului o propunere care ar permite agenţilor de frontieră să returneze solicitanţii de azil care încearcă să intre în ţară venind din Rusia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici