Criza politică din Rep. Moldova. Dodon, suspendat din funcţie, doreşte convocarea de urgenţă a Consiliului Suprem de Securitate

Preşedintele Igor Dodon, suspendat de Curtea Constituţională a Republicii Moldova, a transmis luni că doreşte „actualizarea componenţei Consiliului Suprem de Securitate şi convocării în regim de urgenţă a acestuia”.

1423 afișări
Imaginea articolului Criza politică din Rep. Moldova. Dodon, suspendat din funcţie, doreşte convocarea de urgenţă a Consiliului Suprem de Securitate

Criza politică din Republica Moldova. Igor Dodon doreşte convocarea de urgenţă a Consiliului Suprem de Securitate

„Am prezidat o şedinţă de lucru cu consilierii şi şefii de direcţii ai aparatului PRM, în cadrul căreia am stabilit câteva obiective prioritare pentru următoarele zile. Am menţionat necesitatea actualizării componenţei Consiliului Suprem de Securitate şi convocării în regim de urgenţă a acestuia”, a transmis Dodon prin intermediul unei postări pe Facebook.

Preşedintele a transmis că „va invita corpul diplomatic acreditat în Republica Moldova la o discuţie cu privire la situaţia actuală din ţară”.

De asemenea, Igor Dodon a reiterat „importanţa promulgării legilor adoptate recent de către noua majoritate parlamentară compusă din PSRM şi ACUM” şi necesitatea „lansării discuţiilor în Parlament cu privire la stabilirea datei alegerilor generale locale”.

Igor Dodon a fost suspendat din funcţie duminică, prin intermediul unei decizii a Curţii Constituţionale, deoarece nu a dizolvat Parlamentul şi nu a stabilit data organizării alegerilor anticipate. Interimatul este asigurat de Pavel Filip.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici