Criza SUA-Iran. Merkel va discuta cu Putin. Anunţul UE după decizia Iranului de a intensifica activitatea de îmbogăţire a uraniului

Angela Merkel, cancelarul Germaniei, va efectua o vizită în Rusia, pentru discuţii cu preşedintele Vladimir Putin, în principal despre criza dintre Statele Unite şi Iran, informează site-ul publicaţiei Die Zeit.

4113 afișări
Imaginea articolului Criza SUA-Iran. Merkel va discuta cu Putin. Anunţul UE după decizia Iranului de a intensifica activitatea de îmbogăţire a uraniului

Sursă foto: Profimedia

Vizita va avea loc sâmbătă. Cancelarul Angela Merkel va discuta cu preşedintele Vladimir Putin despre "conflictele izbucnite acum", a declarat Steffen Seibert, purtătorul de cuvânt al Guvernului Germaniei.

Din delegaţia Angelei Merkel va face parte şi Heiko Maas, ministrul german de Externe. Preşedinţia Rusiei a confirmat că Vladimir Putin şi Angela Merkel vor discuta despre criza dintre Statele Unite şi Iran.

UE regretă decizia Iranului de intensificare a activităţilor de îmbogăţire a uraniului

Uniunea Europeană "regretă profund" decizia Iranului de renunţare la limitele privind producţia de purificare a uraniului, a declarat luni Josep Borrell, Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe şi Politici de Securitate.

"Regretăm profund decizia Iranului. Aplicarea în totalitate a Acordului nuclear este în acest moment mai importantă ca niciodată pentru stabilitatea regională şi securitatea mondială", a declarat Josep Borrell prin Twitter.

"Colaborăm cu toate părţile implicate pentru a stabili direcţia de urmat. Ne consultăm cu Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică", a precizat oficialul UE.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici