CROAZIERA DE COŞMAR: Grupul Carnival îşi va evalua procedurile de securitate, după naufragiul navei Costa Concordia

Grupul Carnival, din care face parte societatea Costa Crociere, a anunţat joi că va lansa un audit al procedurilor de securitate şi de urgenţă pentru toate rutele sale, în urma "accidentului tragic al navei Costa Concordia".

801 afișări
Imaginea articolului CROAZIERA DE COŞMAR: Grupul Carnival îşi va evalua procedurile de securitate, după naufragiul navei Costa Concordia

CROAZIERA DE COŞMAR: Grupul Carnival îşi va evalua procedurile de securitate, după naufragiul navei Costa Concordia (Imagine: Mediafax foto/AFP)

"Carnival şi sectorul croazierelor în ansamblul său au afişat un bilanţ de siguranţă excelent de-a lungul anilor. Totuşi, această tragedie ridică întrebări privind procedurile şi practicile de securitate şi de urgenţă ale companiei noastre", a explicat Micky Arison, preşedintele Carnival, într-un comunicat.

"Deşi am toată încrederea în siguranţa navelor noastre şi profesionalismul echipajelor noastre, acest studiu (...) are ca scop ca un asemenea accident să nu se mai întâmple niciodată", a adăugat el.

Pe de altă parte, organizatorii de croaziere din cadrul Asociaţiei Internaţionale a Croazierelor (CLIA) au cerut joi Organizaţiei Maritime Internaţionale (OMI) a Naţiunilor Unite să tragă concluziile în urma accidentului navei Costa Concordia, pentru a ameliora securitatea la bordul navelor.

Naufragiul pachebotului companiei Costa Crociere, vinerea trecută, s-a soldat cu moartea a cel puţin 11 persoane, iar alte 26 erau în continuare date dispărute joi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici