CRONOLOGIE: Problemele de sănătate ale lui Hugo Chavez după ce a fost diagnosticat cu cancer

Preşedintele venezuelean Hugo Chavez a decedat marţi din cauza cancerului, cu care a fost diagnosticat în iunie 2011, relatează AFP, prezentând o cronologie a problemelor sale de sănătate.

732 afișări
Imaginea articolului CRONOLOGIE: Problemele de sănătate ale lui Hugo Chavez după ce a fost diagnosticat cu cancer

CRONOLOGIE: Problemele de sănătate ale lui Hugo Chavez după ce a fost diagnosticat cu cancer

2011

- 10 iunie: ministrul de Externe din perioada respectivă, Nicolas Maduro, anunţă că Hugo Chavez a fost operat de urgenţă la Havana de un abces pelvin.

- 30 iunie: Chavez declară la Havana că suferă de cancer şi că a fost operat cu succes pentru a doua oară pentru a i se extirpa o tumoare.

- 20 octombrie: după mai multe şedinţe de chimioterapie în Cuba, Chavez anunţă că s-a vindecat

2012

- 26 februarie: Chavez este operat din nou de o tumoare canceroasă. În săptămânile care urmează el este supus unui tratament prin radioterapie, la Havana, care îl ţine departe de scena politică.

- 4 martie: Chavez confirmă că i-a fost extirpată o "tumoare" şi că este vorba despre o recidivă a cancerului de care suferă. El anunţă că va fi supus unor şedinţe de radioterapie, în Cuba.

- 24 martie: prima şedinţă de radioterapie, la Havana.

- 9 iulie: Chavez afirmă, din nou, că s-a "vindecat total" de cancer.

- 7 octombrie: Chavez este reales pentru un mandat de şase ca preşedinte.

- 27 noiembrie: Chavez solicită Parlamentului să autorizeze o vizită în Cuba, pentru a începe un "tratament special", constând într-o "serie de şedinţe de oxigenare hiperbară".

- 29 noiembrie: vicepreşedintele venezuelean Nicolas Maduro oferă asigurări că Chavez "se simte foarte bine".

- 7 decembrie: Chavez revine la Caracas, după un sejur de nouă zile în Cuba.

- 8 decembrie: Chavez anunţă o nouă recidivă a cancerului de care suferă şi că este necesar să fie supus rapid unei noi intervenţii chirurgicale, în Cuba.

- 11 decembrie: Hugo Chavez este operat la Havana pentru a patra oară.

- 19 decembrie: Guvernul anunţă că preşedintele suferă de o infecţie respiratorie postoperatorie, dar că se află într-o stare staţionară.

- 30 decembrie: după o vizită în Cuba, vicepreşedintele afirmă că Hugo Chavez suferă de "noi complicaţii", al căror tratament nu este "scutit de riscuri".

2013

- 1 februarie: Nicolas Maduro declară că ciclul postoperator "s-a încheiat" şi că preşedintele este supus unor tratamente "complementare".

- 15 februarie: după mai mult de două luni de absenţă şi linişte, Guvernul difuzează fotografii cu preşedintele Chavez, zâmbitor, pe patul său de spital.

- 18 februarie: preşedintele anunţă pe contul său de Twitter că s-a întors la Caracas. Potrivit Guvernului şi apropiaţilor săi, el este internat în spitalul militar din capitală.

- 4 martie: Hugo Chavez se confruntă cu o nouă infecţie respiratorie gravă, anunţă Guvernul.

- 5 martie: Hugo Chavez moare, anunţă vicepreşedintele Nicolas Maduro.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici