Crucea Roşie confirmă eliberarea a încă doi ostatici din Gaza

Crucea Roşie Internaţională a confirmat că a ajutat la eliberarea a încă doi ostatici deţinuţi de Hamas şi i-a transportat luni seară din Gaza.

543 afișări
Imaginea articolului Crucea Roşie confirmă eliberarea a încă doi ostatici din Gaza

Crucea Roşie confirmă eliberarea a încă doi ostatici din Gaza

Într-o postare pe X, fostul Twitter, grupul umanitar adaugă că "rolul lor de intermediar neutru face posibilă această activitate şi suntem pregătiţi să facilităm orice eliberare viitoare", anunţă BBC.

"Sperăm că se vor întoarce în curând alături de cei dragi".

Aripa militară a Hamas a anunţat pe Telegram eliberarea a încă doi ostatici, Nurit Yitzhak şi Yocheved Lifshitz, prin medierea egipteano-qatareză.

"Am decis să îi eliberăm din motive umanitare şi de sănătate", a spus sursa citată.

Acest anunţ ridică la patru numărul total de ostatici eliberaţi până în prezent, din totalul cunoscut de 222. Două americano-israeliene, mamă şi fiică, Judith şi Natalie Raanan, au fost eliberate vineri din captivitate.

Luni seară, au existat informaţii potrivit cărora până la 50 de cetăţeni străini şi cu dublă cetăţenie ar putea fi eliberaţi prin medierea Qatarului.

O sursă informată, cittă de BBC, a negat această scurgere de informaţii, dar a declarat că "discuţiile sunt în curs de desfăşurare cu privire la o eliberare completă a civililor, dar încă nu s-a făcut niciun progres".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici