Cubomedusa, supranumită viespea de mare, a înţepat mortal un copil

  • Un băiat de 9 ani ucis de o cubomedusă, unul dintre cele mai otrăvitoare animale din lume.
  • Copilul, un israelian care locuieşte cu familia în Thailanda, a murit sâmbătă, după ce a fost înţepat de această meduză otrăvitoare.
  • Cazul a fost tratat pe larg de ziarele israeliene, cât şi de cele thailandeze.
1260 afișări
Imaginea articolului Cubomedusa, supranumită viespea de mare, a înţepat mortal un copil

Cubomedusa, supranumită viespea de mare, a înţepat mortal un copil

Potrivit reconstituirii accidentului de către autorităţile locale, băiatul şi familia sa, care locuiesc de câţiva ani pe insula Ko Pha Ngan, în sud-estul Thailandei, au petrecut împreună o zi la plajă.

La un moment dat, băiatul a ieşit cu dureri din apă, plângându-se că a fost înţepat de o meduză. Abia mai târziu, medicii au înţeles că era celebra cubomedusa, considerată printre cele mai otrăvitoare animale din lume. Intervenţia medicilor şi transportul la spital nu au fost de niciun folos. Băiatul a murit la scurt timp.

Potrivit presei locale, prezenţa acestei meduze este cunoscută pe plajele thailandeze şi există semne peste tot care avertizează pericolul. Pe plaja unde a avut loc tragedia există o zonă împrejmuită, lângă mare, pentru a asigura o siguranţă maximă şi linişte pentru cei care fac baie. Copilul a trecut dincolo de zona de siguranţă.

O poveste similară s-a întâmplat în urmă cu câteva luni în Australia, unde un tânăr de 17 ani a fost înţepat de acelaşi tip de meduză. Băiatul înota în Bamaga, o zonă îndepărtată din vârful Cape York, în Queensland, când a fost „înţepat”. Transportat cu elicopterul la spital, el a murit la scurt timp.

Potrivit biologului Lisa-Ann Gershwin, această poveste a fost prima moarte atribuită unei cubomeduse din 2006.

Viespea de mare (cubomedusa) aparţine clasei Cubomedus viridis. Acest multicelular este un animal marin rar şi foarte periculos pentru oameni.

Cubomedusa (cutia meduzelor) este una dintre cele mai periculoase creaturi din lume, este răspândită în mările tropicale din nordul Australiei, dar poate fi întâlnită şi de-a lungul coastelor Oceanului Indian.

Mică şi transparentă, are patru tentacule lungi care, la contact, provoacă şoc anafilactic imediat: toxinele atacă inima, sistemul nervos şi celulele pielii.

Durerea este atât de intensă încât persoana afectată intră în şoc şi se îneacă sau moare din cauza unui infarct, înainte de a putea ajunge la ţărm.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici