Cum a petrecut Franţa de ziua sa naţională după o serie de revolte violente

  • Franţa şi-a sărbătorit ziua naţională cu o paradă militară plină de fast.
  • Macron l-a invitat pe premierul Indiei, Modi, într-o întâlnire bilaterală.
  • Parada are loc într-un context tensionat după o serie de revolte violente.
450 afișări
Imaginea articolului Cum a petrecut Franţa de ziua sa naţională după o serie de revolte violente

MEDIAFAX FOTO -AP

Liberté, égalité, fraternité . Aceasta este deviza naţională a republicii franceze care a luat naştere după o revoluţie în care a curs sânge pentru libertate.

Declanşată împotriva monarhiei după Căderea Bastiliei pe 14 iulie 1789, urmată de teroarea iacobină şi încheiată cu războaiele napoleoniene, revoluţia franceză a dat naştere modernităţii în Europa a tot ce înseamnă drepturi, libertăţi şi sistem social.

La Paris, după o perioadă de revolte violente, francezii au petrecut cu fast de ziua naţională într-o paradă fastuoasă. Preşedintele francez, Emmanuel Macron, l-a invitat pe premierul indian Modi, să ia parte la festivităţile zilei naţionale de 14 iulie.

Macron l-a primit pe premierul Indiei la Palatul Elisee, într-o întâlnire bilaterală în care s-a discutat despre războiul ruso-ucrainean şi impactul conflictelor asupra celor mai vulnerabile state: 

„Cred că împărtăşim o preocupare comună cu privire la riscul fragmentării comunităţii internaţionale, în special în contextul războiului condus de Rusia în Ucraina. Avem acelaşi obiectiv să căutăm o pace de durată şi să răspundem la efectele războiului de agresiune asupra celor mai vulnerabile naţiuni, în special în ceea ce priveşte securitatea alimentară şi capacitatea de finanţare”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici