Cum a refuzat Zelenski oferta de evacuare din Kiev

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a refuzat oferta de evacuare din Kiev din partea Statelor Unite, a anunţat sâmbătă pe Twitter ambasada Ucrainei în Marea Britanie, spunând: „Lupta este aici. Am nevoie de muniţie, nu de o plimbare”.

2844 afișări
Imaginea articolului Cum a refuzat Zelenski oferta de evacuare din Kiev

Sursa foto: Hepta

„Ucrainenii sunt mândri de preşedintele lor", adaugă tweet-ul, citat de CNN.

Într-o înregistrare video postată sâmbătă dimineaţă pe Twitter, Volodimir Zelenski a declarat: „Nu depunem armele".

Volodimir Zelenski rămâne o „ţintă principală pentru agresiunea rusă", declara joi seara purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Ned Price, în contextul invaziei Rusiei în Ucraina.

Acesta a reluat cuvintele preşedintelui ucrainean, potrivit cărora serviciile sale de informaţii au spus că a devenit o ţintă cheie.

Zelenski spunea joi că „potrivit informaţiilor noastre, inamicul m-a marcat ca ţintă nr.1, iar familia mea - ca ţintă nr. 2. Ei vor să distrugă Ucraina din punct de vedere politic prin distrugerea şefului statului”.

Statele Unite s-au oferit să ajute la evacuarea preşedintelui ucrainean, Volodimir Zelenski, din Kiev pentru a scăpa de ameninţările la adresa vieţii sale, dar acesta a refuzat până acum să plece, a scris The Guardian, citând Washington Post. Zelenski s-a angajat să rămână în Ucraina, conştient că este „inamicul nr. 1" al Rusiei, iar familia sa „inamicul nr 2”.

Citând oficiali americani şi ucraineni, Washington Post a relatat că agenţiile de informaţii americane, inclusiv directorul CIA în timpul unei vizite în Ucraina în ianuarie, l-au avertizat pe Zelenski de ameninţarea la adresa siguranţei sale timp de mai multe săptămâni. Informaţiile de la acea vreme sugerau că echipele de asasini ruşi s-ar fi aflat deja în Kiev.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
zelenski,
muniţie,
refuz

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici