Cum a reuşit o educatoare să calmeze copiii în timpul unui atac armat - VEZI VIDEO

O educatoare de la o grădiniţă din Mexic a primit un premiu pentru calmul cu care a reuşit să-şi stăpânească şi să-şi evacueze copiii din clasă în timpul unui atac armat în care au murit cinci persoane, petrecut în apropierea grădiniţei.

1993 afișări
Imaginea articolului Cum a reuşit o educatoare să calmeze copiii în timpul unui atac armat - VEZI VIDEO

Cum a reuşit o educatoare să calmeze copiii în timpul unui atac armat - VEZI VIDEO

Martha Rivera Alanis a primit premiul din partea autorităţilor din statul Nuevo Leon după ce a postat pe internet un film făcut cu telefonul mobil în timpul atacului armat petrecut aproape de grădiniţa în care se afla alături de copii, relatează CNN.

În filmuleţul devenit viral, educatoarea poate fi auzită cum le spune copiilor să se aşeze pe podea şi să stea acolo, după care îi îndeamnă să cânte un cântecel.

"Haideţi să cântăm împreună un cântecel!", spune Rivera Alanis, îndemn cu care copiii sunt de acord, cel puţin o fetiţă fiind văzută zâmbind în timp ce de afară se aud focuri de armă.

În continuare, înregistrarea îi arată pe copii cântând despre picături de ciocolată ce cad din cer şi educatoarea cerându-le să rămână întinşi pe podea.

"Sunt foarte mândră de copiii mei pentru că ei mi-au dat curajul şi dragostea de a mă comporta astfel", a declarat educatoarea, citată de Notimex.

Rivera Alanis a primit premiul în numele tuturor profesorilor.

Atacul armat în timpul căruia educatoarea a acţionat astfel s-a soldat cu moartea a cinci persoane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici