Cum arată pieţele ilegale de unde s-a răspândit virusul din Wuhan. Decizia luată de guvernul chinez

Guvernul chinez a anunţat duminică interzicerea comerţului cu animale sălbatice în ţară după ce răspândirea virusului din Wuhan a fost legată de pieţele ilegale, unde se vând astfel de animale, relatează CNN

23811 afișări
Imaginea articolului Cum arată pieţele ilegale de unde s-a răspândit virusul din Wuhan. Decizia luată de guvernul chinez

Cum arată pieţele ilegale de unde s-a răspândit virusul din Wuhan. Decizia luată de guvernul chinez

Virusul din Wuhan şi epidemia de SARS din 2003 au două lucruri în comun: fac parte din familia coronavirusurilor şi ambele au avut ca punct de plecare pieţele ilegale unde se vând animale sălbatice precum ursi koala, lupi, serpi, lilieci. 
 
Marea problemă în astfel de pieţe este că pun în contact direct oamenii cu animalele vii, cât şi cu cele tăiate. Practic, bucăţi de carne sunt scoase la vânzare pe tarabe improvizate chiar lângă cuşti cu animale vii, porci, găini, câini etc, relatează Business Insider.
 
Virusul din Wuhan a fost depistat pentru prima dată în piaţa de fructe de mare Huanan, din centrul oraşului. Aceasta a fost închisă pe 1 ianuarie. 
 
”Slab reglementate, aceste pieţe de animale vii unde se face comerţ cu animale sălbatice reprezintă un loc prielnic pentru ca virusurile să treacă de la gazdele lor, animalele, la oameni” a declarat Societatea pentru Conservarea Naturii.
 
Sunt peste 2.000 de cazuri de infecţie cu noul coronavirus la nivel mondial, cele mai multe fiind în China, iar bilanţul deceselor a ajuns la 56, potrivit datelor făcute publice duminică de autorităţile de la Beijing.
 
Virusul SARS a infectat peste 8.000 de oameni şi a ucis 774, într-o epidemie care a afectat Asia şi apoi 37 de ţări, în perioada 2002 - 2003. Un coronavirus este vinovat şi de MERS (Sindromul Respirator din Orientul Mijlociu), identificat iniţial în Arabia Saudită, în 2012. MERS a ucis 851 de oameni la nivel global, potrivit OMS.
 
 
 
Sursă foto: Profimedia

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici