Cum EXPLICĂ Rusia interceptarea unui avion rusesc de luptă în spaţiul aerian turc

Autorităţile de la Kremlin au oferit o explicaţie privind interceptarea unui avion rusesc de luptă, în spaţiul aerian turc, în cursul zilei de sâmbătă, respingând "orice teorie a conspiraţiei", informează CNN.

14293 afișări
Imaginea articolului Cum EXPLICĂ Rusia interceptarea unui avion rusesc de luptă în spaţiul aerian turc

Avioane turceşti de vânătoare de tip F-16 au interceptat sâmbătă un avion rusesc de luptă în spaţiul aerian turc, la frontiera siriană (sud-est), obligându-l să se întoarcă din drum, a anunţat luni Ministerul turc de Externe.

Potrivit presei internaţionale, o zi mai târziu, două avioane turceşti de tip F-16 au fost "hărţuite" de un avion de tip MiG-29 neidentificat, la frontiera cu Siria.

Referitor la incidentul de sâmbătă, un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării din Rusia, Igor Konaşenkov, a declarat că incidentul a fost doar o "greşeală" cauzată, cel mai probabil, de condiţiile meteorologice. 

"Acest incident a fost cauzat de condiţiile meteo nefavorabile din zonă. Nu ar trebui să căutaţi nicio teorie a conspiraţiei", a precizat Konaşenkov.

În urma incidentului de sâmbătă, ambasadorul Rusiei la Ankara a fost convocat, iar autorităţile turce i-au transmis un "protest puternic". Ankara a cerut totodată Moscovei să "evite o repetare a acestui incident" şi a subliniat că, altfel, "Federaţia rusă va fi considerată responsabilă de orice eveniment nedorit" care ar putea avea loc.

Totodată, secretarul general al NATO Jens Stoltenberg a denunţat luni "încălcări inacceptabile ale spaţiului aerian turc de către avioane de luptă ruseşti", în urma acestor incidente.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici