Cum i-a salvat Siri viaţa unui tânăr căzut cu maşina într-un râu îngheţat

Bărbatul din oraşul Charles, Iowa, a strigat: „Siri, sună la 911” atunci când a plonjat cu maşina în apele îngheţate ale unui râu. Acest lucru i-a salvat viaţa, potrivit CNN.

1634 afișări
Imaginea articolului Cum i-a salvat Siri viaţa unui tânăr căzut cu maşina într-un râu îngheţat

Sursă: Twitter

Gael Salcedo, în vârstă de 18 ani, se întrepta către Colegiul Comunitar din Iowa de Nord când Jeep-ul său a derapat pe o porţiune îngheţată a drumului. Şoferul a pierdut controlul maşinii, care s-a prăvălit drept  în Râul Winnebago, după cum a relatat CNN.

„Nu ştiam ce se întâmplă şi nici ce să fac. Nu mă gândeam decât că urmează să mor ”, a povestit Salcedo.  Tânărul a coborât geamurile, îngrijorat că maşina s-ar putea scufunda. Temperatura apei din jurul său era însă cu mult sub pragul de îngheţ.

Şoferul nu-şi putea găsi telefonul, aşa că a apelat la ajutorul lui Siri, asistentul virtual Apple. Autorităţile şi ajutoarele au sosit la locul accidentului în scurt timp, dar curenţii râului imobilizaseră potriera din dreptul victimei. „Aveam mâinile îngheţate. Nu-mi mai simţeam picioarele, iar cursul apei era foarte puternic”, a povestit Salcedo. „Am reuşit cu greu să ajung pe uscat.”

Cu ajutorul salvatorilor, tânărul a fost preluat de o ambulanţă. Acesta a fost externat în scurt timp.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici