Cum sunt TORTURAŢI pacienţii din Siria. De ce a refuzat tatăl unui băiat împuşcat să-şi ducă fiul la spital - FOTO

Un angajat al unui spital a realizat un film care dovedeşte că pacienţii sunt torturaţi de către medici.

2791 afișări
Imaginea articolului Cum sunt TORTURAŢI pacienţii din Siria. De ce a refuzat tatăl unui băiat împuşcat să-şi ducă fiul la spital - FOTO

Cum sunt TORTURAŢI pacienţii din Siria. De ce a refuzat tatăl unui băiat împuşcat să-şi ducă fiul la spital (Imagine: Channel 4)

Un angajat sirian al spitalului din Homs a filmat chinurile la care sunt supuşi pacienţii internaţi în spital, chiar de către medici. Imaginile urmează să fie difuzate de Channel 4.

Guvernul din Siria a ordonat ca persoanele rănite în timpul protestelor din Homs să fie aduse la Spitalul Militar din oraş. Odată ce ajung acolo, acestea sunt bătute, electrocutate sau li se întâmplă lucruri şi mai grave, cum ar fi ruperea picioarelor sau arderea părului.  

"Am văzut persoane electrocutate, biciuite, bătute cu bastoanele şi cărora li s-au rupt picioarele. Întorc picioarele până ce acestea se rup", a declarat "Mani", un fotoreporter francez care şi-a riscat şi el viaţa pentru a obţine imagini cu torturile din Siria.

"Fac operaţii fără anestezie", i-a spus lui "Mani" angajatul Spitalului Militar din Homs care a filmat atrocităţile. "Le pun cătuşe pacienţilor în paturi, refuză să le dea apă, unora li se leagă penisurile pentru a nu mai urina", a mărturisit "Mani".

Angajatul Spitalului Militar a oferit numele tuturor colegilor săi care, susţine acesta, au colaborat cu soldaţii sirieni şi cu Poliţia Secretă din Siria.

Filmările au fost făcute pe parcursul ultimelor trei luni la Spitalul Militar din Homs şi confirmă ceea ce victimele torturilor au susţinut pentru multă vreme, ele fiind contrazise de autorităţile siriene.

"Sirienii obişnuiţi consideră că este prea periculos să meargă la un spital de stat în cazul în care sunt răniţi", a afirmat "Mani". "Am întâlnit un băiat de 15 ani care fusese împuşcat în picior. Tatăl lui mi-a spus că îi era prea frică să îşi ducă fiul la spital. Cu toate că băiatul se afla în pericol să-şi piardă piciorul, a fost tratat în propria locuinţă de o asistentă", a mai precizat fotoreporterul.

Secretarul General al Naţiunilor Unite, Ban Ki-Moon, a susţinut recent că a fost informat despre torturile care au loc în oraşul sirian Homs.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici