Cursa spaţială dintre cei mai bogaţi oameni din lume ia amploare. Elon Musk a obţinut un nou contract cu NASA

  • Cursa spaţială dintre cei mai bogaţi oameni din lume a intrat marţi în conflict, după ce şeful Tesla, Elon Musk, a reacţionat la încercarea lui Jeff Bezos de a contesta un contract major obţinut cu NASA.
  • Cei doi miliardari, care au încercat să lanseze rachete pe orbită, au concurat pentru un contract râvnit cu NASA pentru construirea unei nave spaţiale care să ducă astronauţii pe Lună, din 2024.
841 afișări
Imaginea articolului Cursa spaţială dintre cei mai bogaţi oameni din lume ia amploare. Elon Musk a obţinut un nou contract cu NASA

Cursa spaţială dintre cei mai bogaţi oameni din lume ia amploare. Elon Musk a obţinut un nou contract cu NASA

Proiectul Blue Origin al lui Bezos a depus luni o contestaţie la Biroul de Responsabilitate al Guvernului, acuzând Administraţia Naţională pentru Aeronautică şi Spaţiu (NASA) că a schimbat în ultimul moment decizia de oferire a contractului, potrivit Reuters.

Musk, care conduce şi proiectul SpaceX, a respins reacţia lui Bezos cu un tweet: „Nu se poate ridica (pe orbită) lol”.

Blue Origin a rămas cu mult în spatele SpaceX şi United Launch Alliance (ULA) în ceea ce priveşte transportul pe orbită, pierzând din contractele de lansare a securităţii naţionale din SUA de miliarde de dolari care încep în 2022. ULA este o societate mixtă a Boeing Co (BA.N) şi Lockheed Martin Corp (LMT.N).

Aceste lansări de rachete vizează în principal să trimită sateliţi pentru clienţi pe orbită la un preţ accesibil şi să refolosească părţi de rachete pentru a ţine sub control costurile.

Blue Origin a primit o altă lovitură la începutul acestei luni, când NASA i-a acordat proiectului SpaceX contractul lunar. Proiectul căutat îşi propune să readucă oamenii pe Lună pentru prima dată din 1972.

„NASA a executat o achiziţie defectuoasă pentru programul Human Landing System şi a mutat ştacheta în ultimul moment", a spus Blue Origin într-o declaraţie prin e-mail.

„Decizia lor elimină oportunităţile de concurenţă, restrânge în mod semnificativ baza de aprovizionare şi nu numai că întârzie, dar pune în pericol şi întoarcerea Americii pe Lună. Din acest motiv, am depus o contestaţie la GAO".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici