Curtea Constituţională germană suspendă ratificarea Tratatului de la Lisabona

Curtea Constituţională germană a suspendat marţi ratificarea Tratatului de la Lisabona, cerând o lege care să garanteze drepturile Parlamentului.

146 afișări
Imaginea articolului Curtea Constituţională germană suspendă ratificarea Tratatului de la Lisabona

Curtea Constituţională germană suspendă ratificarea Tratatului de la Lisabona (Imagine din arhiva Mediafax Foto/AFP)

Membrii Curţii Constituţionale au confirmat că Tratatul de la Lisabona este "compatibil cu Legea Fundamentală" (Constituţia germană), dar au apreciat că parametrii legislativi au deficienţe.

"Instrumentele de ratificare a Tratatului de la Lisabona ale Republicii Federale Germane nu pot fi depuse înainte de intrarea în vigoare a drepturilor de participare parlamentară", a preciat instituţia.

Judecătorii nu au considerat că Tratatul de la Lisabona ameninţă suveranitatea statului, dar au apreciat că drepturile de participare la decizie ale Parlamentului german vor trebui legiferate.

Această decizie va avea un impact asupra calendarului procesului de ratificare de către cele 27 de state membre ale Uniunii Europene.

Curtea Constituţională s-a declarat de asemenea "încrezătoare" că "Parlamentul german va depăşi rapid ultimul obstacol" în ratificarea Tratatului de către Germania.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici