Curtea de Justiţie a UE a dat CÂŞTIG de cauză unui producător de pantofi de LUX, în procesul privind tălpile roşii

Producătorul de pantofi de lux Christian Louboutin a câştigat procesul privind dreptul de folosire a tălpilor roşii pentru încălţămintea cu toc înalt deschis la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene, potrivit lemonde.fr.

2515 afișări
Imaginea articolului Curtea de Justiţie a UE a dat CÂŞTIG de cauză unui producător de pantofi de LUX, în procesul privind tălpile roşii

Curtea de Justiţie a UE a dat câştig de cauză unui producător de pantofi de LUX, în procesul privind tălpile roşii

În 2012, Louboutin l-a dat în judecată pe producătorul de pantofi olandez Van Haren, după ce acesta a început să vândă încălţăminte cu tălpi roşii.

Louboutin susţinea că are drept exclusiv asupra tălpilor roşii, fiind marcă înregistrată europeană, în timp ce Van Haren spunea că acest lucru contravine legislaţiei europene. Van Haren spunea că tiparul tălpilor nu poate fi considerat marcă înregistrată.

De cealaltă parte, Louboutin argumenta că utilizarea unei culori într-o anumită poziţie - în acest caz, nuanţa Pantone 18-1663 TPX - poate constitui o marcă înregistrată.

"Pot confirma că Louboutin a câştigat cazul. Compania olandeză trebuie să respecte marca înregistrată", a spus, marţi, un purtător de cuvânt de la Curtea de Justiţie Europeană.

Judecătorii de la Luxembourg au respins, marţi, recomandarea făcută chiar de propriul consilier juridic, care, în februarie, spunea că tălpile roşii nu pot fi marcă înregistrată.

Zeci de celebrităţi din lumea întreagă cumpără modelele Louboutin, de la Oprah Windrey la Caroline de Monaco şi Jennifer Lopez, care le-a consacrat chiar şi un cântec şi un videoclip, "Louboutins". Aceste modele de pantofi cu toc şi talpă roşie - create în 1993 - se vând în aproape 240.000 de exemplare în fiecare an.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici