Curtea Penală Internaţională se alătură echipei din Ucraina care investighează presupuse crime de război

Curtea Penală Internaţională (CPI) se va alătura echipei care investighează acuzaţiile de crime de război din Ucraina, a anunţat luni Eurojust, agenţia Uniunii Europene pentru cooperare în domeniul justiţiei penale.

221 afișări
Imaginea articolului Curtea Penală Internaţională se alătură echipei din Ucraina care investighează presupuse crime de război

Procurorii generali din Lituania, Polonia şi Ucraina au semnat un acord pentru prima participare a tribunalului internaţional pentru crime de război la o echipă de anchetă, a declarat procurorul CPI, Karim Khan, potrivit Sky News.

„Prin acest acord, părţile trimit un mesaj clar că vor fi depuse toate eforturile pentru a aduna în mod eficient dovezi privind crimele internaţionale de bază comise în Ucraina şi pentru a-i aduce pe cei responsabili în faţa justiţiei", a declarat Eurojust prin intermediul unui comunicat.

Luna trecută, domnul Khan a deschis o anchetă privind posibile crime de război comise de forţele ruseşti.

Ucraina, Lituania şi Polonia au semnat un acord de înfiinţare a unei echipe care să permită schimbul de informaţii şi investigarea presupuselor crime de război şi crime împotriva umanităţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici