Curtea Supremă din Italia obligă copiii care şi-au încheiat studiile să-şi găsească un loc de muncă

  • Sentinţa emisă de Curtea Supremă schimbă obiceiurile tinerilor italieni care încă mai contează pe susţinerea financiară a părinţilor.
  • O dată cu încheierea studiilor aceştia sunt obligaţi să-şi găsească un serviciu chiar dacă nu corespunde proriilor aspiraţii.
  • Un profesor în vârstă de 30 de ani şi-a dat tatăl în judecată după ce părintele a refuzat să-i mai plătească pensia alimentară.
1556 afișări
Imaginea articolului Curtea Supremă din Italia obligă copiii care şi-au încheiat studiile să-şi găsească un loc de muncă

Sursa FOTO: Profimedia

Copiii italienilor sunt celebri pentru ataşamentul sentimental şi financiar pe care îl au faţă de părinţi chiar şi când devin adulţi. Din acest motiv, mulţi părinţi exasperaţi recurg la Justiţie ca să întrerupă întreţinerea lor.

Este cazul unul profesor de muzică în vârstă de 30 de ani care şi-a dus chemat tatăl în faţa judecătorului după ce acesta din urmă a încetat să-i mai plătească pensia alimentară de 300 de euro pe lună, scrie ziarul Il Mattino. Tânărul a motivat că salariul de 20.000 de euro pe an nu-i asigura o independenţă financiară. Profesorul a avut câştig de cauză în primele două grade ale procesului. Curtea Supremă, însă, i-a dat dreptate tatălui şi l-a îndemnat pe profesor să-şi mai ia un alt serviciu ca să se întreţină.

Sentinţa a creat un precedent pentru miile ce cazuri similare care apar în presa italiană. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici