Custodia fetiţei răpite de români, dezbătută în SUA - VIDEO

Custodia unei fetiţe, răpită în urmă cu şapte ani, este dezbătută în statul american Arizona, autorităţile federale încercând să elucideze împrejurările în care micuţa a fost luată de o mătuşă de origine română şi dusă 370 de mile depărate, la un cuplu de români.

53 afișări
Imaginea articolului Custodia fetiţei răpite de români, dezbătută în SUA - VIDEO

Custodia fetiţei răpite de români, dezbătută în SUA (Imagine: Captură video)

Sub titlul "Fetiţă dispărută în urmă cu şapte ani a fost găsită. Dar oare ea a vrut să fie ?", publicaţia britanică relatează cazul unei fetiţe născută în 2002 şi răpită după 13 luni de o mătuşă, copilul fiind găsit la şapte ani de la dispariţie în urma unui telefon anonim.

Doi români din America sunt suspectaţi de răpirea, în 2003, a fetiţei care la acea vreme avea doar 13 luni, cazul fiind recent redeschis de agenţii federali care au găsit-o şi identificat-o pe fetiţă, la vârsta de aproape opt ani, relatează publicaţia britanică The Independent.

Fetiţa a fost răpită de o mătuşă atunci când avea 13 luni, relatează sursa citată, spunând că acum autorităţile federale încearcă să pună cap la cap piesele dosarului pentru a vedea cine se face vinovat de răpirea micuţei şi în custodia cui trebuie să ajungă.

Detectivii californieni fac cercetări în acest caz pentru a desluşi perioada confuză pe care a trăit-o micuţa răpită în 2003 de către mătuşa ei, de la un restaurant, şi găsită după şapte ani, la 370 de mile de la locul răpirii, în statul Arizona.

Potrivit sursei citate, până la momentul găsirii, fetiţa ştia că se numeşte Sandra, numele ei real fiind de fapt Amber Nicklas. Micuţa a fost găsită şi identificată de detectivii californieni în 14 iulie.

În urma unui pont anonim, poliţiştii au făcut verificări la o adresă din statul Arizona, unde un cuplu de români derulau afaceri de vânzare palmieri şi citit în cărţi de tarot.

Cei doi, pe care micuţa Amber îi recunoştea ca fiind "mama şi tata", au încercat să o ascundă, dar fetiţa a fost găsită de ofiţeri sub un morman de haine şi prosoape, la duş. Aceasta plângea şi era speriată când a aflat că trebuie să îi insoţească pe anchetatori din singurul loc stabil pe care l-a cunoscut vreodată, mai precizează The Independent.

Ancheta a relevat faptul că Amber s-a născut în 2002 şi că este fiica unei femei depedente de droguri. Din această cauza fetiţa a fost "pasată" bunicii biologice.

Protecţia copilului a catalogat ca inadecvată această măsură, astfel că fetiţa a ajuns în grija unor părinţi adoptivi. La sfârşitul lunii septembrie 2003, Amber a mers cu părinţii adoptivi şi cu alte trei surori ale mamei sale, mai tinere, în cadrul unei vizite supravegheate, la un restaurant din Norwalk, statul California.

În timp ce luau toţi masa, două dintre mătuşile mai tinere ale fetiţei le-au distras atenţia părinţilor adoptivi, oferind astfel posibilitatea celei de-a treia mătuşe, Sabrina Nicklas, de doar 13 ani, să o ia pe micuţă şi să dispară.

Ancheta poliţiei de la acea vreme nu a avut niciun rezultat, iar subsecvent cele două mătuşi, care s-au ocupat de distragerea atenţiei cuplului adoptiv, au fost trimise la şcoala de corecţie pentru implicarea lor din acest caz.

Sursa citată arată că încă nu s-a putut stabili cum a ajuns micuţa de la mătuşă la cuplul de români din statul Arizona, dar că, potrivit informaţiilor oficiale furnizate, cei doi români erau cunoscuţi de cel puţin unul dintre mebrii familiei naturale a fetiţei.

Potrivit The Independent, cuplul român a respins implicarea lor în vreun fel în cazul răpirii micuţei arătând, prin avocatul lor, că bunica naturală a fetiţei, care este de asemenea e de origine română, a fost cea care a adus-o pe Amber la ei, în 2003, pe motiv că mama sa naturală este dependentă de droguri. Tot bunica naturală ar fi fost cea care le-a spus că numele fetiţei este Sandra.

Autorităţile au reuşit identificarea fetiţei prin compararea amprentei din talpă cu cea luată la naştere şi trecută în certificatul de naştere.

Amber a fost adusă în statul Los Angeles de către şerifi şi va rămâne în custodia organelor abilitate până când se va decide rolul avut de cuplu de români în răpirea acesteia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici